fbpx
Nieuws

Huwelijk E en W beurs ten einde

Het huwelijk tussen de E en de W-beurs in Hardenberg heeft maar twee jaar stand gehouden. Per direct zijn de twee installatiebeurzen weer uit elkaar gehaald. De verplaatste Installatie Vakbeurs Hardenberg blijft staan voor 24, 25, 26 november. Het elektro deel verkast naar Gorinchem, en wordt verder verplaatst naar 21 en 22 april 2021. Ondanks de scheiding blijven ze wel samenwerken.

Organisator Easyfairs dacht in 2018 dat een totaalbeurs voor de complete breedte van het installatievak een goed idee was. Met name het elektrodeel in beurzenland zit al jaren in het slop, en dat was ook te zien op de meest recente editie. De elektrobranche heeft te maken met een terugloop van animo voor vakbeurzen. Zo verdween ook de beurs Elektrotechniek al uit de agenda. Het werktuigbouwkundig deel van de installatietechniek heeft in de vorm van de beurs in Hardenberg een evenknie die het qua aanbod en bezoek beter doet.

“Uit onderzoek en evaluatie onder de bezoekersdoelgroep komt naar voren dat er weldegelijk interesse is in beide disciplines, maar in de uitvoering zien we nog niet genoeg kruisbestuiving”, zegt Mathilde Koniuszek namens organisator Easyfairs in een persbericht. Wel blijven de events de inhoudelijke samenwerking zoeken waar het mogelijk is.

Door het coronavirus is Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg verplaatst van september naar 24, 25 en 26 november 2020. Deze zal in 2021 weer plaatsvinden in september. Elektro Vakbeurs zal plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem op 21 en 22 april 2021.

1 reactie op “Huwelijk E en W beurs ten einde

  1. Rene de Leeuw schreef:

    En nu al weten we zeker dat in het najaar het griepvirus weer oplaait en dus ook de installatievakbeurs in november niet doorgaat. Zijn die beursorganisatoren nou zo gretig uit op handel, of missen ze alle realiteit? Hardenberg is wel ver weg, maar via glasvezel moeten de berichten over de tweede golf toch ook aankomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.