fbpx
Nieuws

Stekker uit beurs Elektrotechniek

Er komt dit najaar geen beurs Elektrotechniek in de Utrechtse Jaarbeurs. De vakbeurs Elektrotechniek maakt vooralsnog geen doorstart. De organiserende Jaarbeurs heeft de mogelijkheden onderzocht, maar vindt in de markt op dit moment onvoldoende weerklank. Wel wordt met marktpartijen gekeken of het mogelijk is de elektrotechnische branche te bedienen binnen bestaande titels van Jaarbeurs, zoals de VSK, die in 2020 weer op de agenda staat.

Terugloop

Dat heeft Jaarbeurs deze week bekend gemaakt. De beurs, een samenwerking tussen Jaarbeurs en branchekoepel Fedet, is al jarenlang een zorgenkindje. In 2015 vond de beurs Elektrotechniek voor het laatst plaats. Toen bleek dat het concept van de beurs aan vernieuwing toe was, omdat er zich minder marktleiders op de beurs presenteerden en bezoekersaantallen terugliepen. Besprekingen om de beurs samen te voegen met de VSK liepen op niks uit. De editie van 2018, de uitgestelde editie van 2017, heeft volgens de Jaarbeurs te weinig impact en volume. Jaarbeurs onderzoekt samen met Fedet en marktpartijen hoe de elektrotechniek een plek kan krijgen binnen de BouwBeurs, VSK, BIM-praktijkdagen, Smart homes & Intelligent Business, TechniShow en ESEF. Daarnaast behoort ook een latere doorstart alsnog tot de mogelijkheden, laat businessunit-manager Patrick Schilte van de Jaarbeurs weten.

Dit najaar is de beurs in Hardenberg, 11-13 september, de enige elektrovakbeurs van enige omvang. Deze beurs is dit jaar samengevoegd met de Installatie Vakbeurs tot de ‘week van de installateur’. Overigens is ook hier het elektra-aanbod minder dan het werktuigbouwkundige deel van de beurs.

1 reactie op “Stekker uit beurs Elektrotechniek

  1. Richard schreef:

    En toch nog volharden in het organiseren van deze beurzen…. Gewoon mee stoppen, er zijn vele andere wegen die naar kennis leiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.