fbpx
Nieuws

IKEA: zonnepanelen en badkamerinstallatie

IKEA: zonnepanelen en badkamerinstallatie

De Zweedse meubelgigant IKEA stort zich op de zonnepanelen. Ook introduceert IKEA een installatieservice voor haar badkamers.

 

 

Na Groot-Brittannië gaat IKEA ook in Nederland zonnepanelen leveren. Gisteren maakte IKEA bekend dat het vanaf volgende maand tot en met komende zomer in alle Nederlandse vestigingen in ons land zonnepanelen van de Chinese fabrikant Hanenergy te koop zijn. De vestiging in Haarlem krijgt op 28 oktober de primeur. Dan wordt ook duidelijk hoe het aanbod en de prijs eruit gaat zien. Zelf in elkaar draaien is er hier echter niet bij. IKEA gaat de zonnepanelen inclusief een installatieservice verkopen. 

 

Meer installatiewerk

Naast zonnepanelen kunnen klanten van IKEA ook al hun gekochte badkamer via de meubelgigant laten installeren. IKEA zegt hiervoor professionele montagepartners te selecteren. “Tijdens de pilot bleek dat klanten echt op zoek waren naar een installatieservice voor de badkamer. Een spiegel met geintegreerde verlichting vraagt namelijk om kennis van elektriciteit, en met de montage van een wastafel krijg je ook te maken met leidingwerk. Dit nemen wij nu voor klanten uit handen”, vertelt Niclas Karlsson, Country Sales Manager IKEA Nederland. Klanten betalen hiervoor een bedrag van 69 euro plus een kwart van de goederenwaarde.

 

5 reacties op “IKEA: zonnepanelen en badkamerinstallatie

 1. Danny schreef:

  Oud nieuws. 10/2012 http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/ikea-will-solaranlagen-verkaufen-a-857349.html

  doei doei solar installateurs/branche. Ikea gaat jullie prijs even bepalen. Dag winst. Goedemiddag faillissement. Dank u wel overheid! Doet u nog maar een paar uitkeringen erbij. Verhaal de kosten op werkgevers en de cirkel is weer rond.

 2. Richard schreef:

  Geen nood mensen,

  Heb je wel eens een kraan gemonteerd of een keuken geplaatst?
  Het is het net allemaal niet (de kwaliteit) dit is het low budget segment waar je niet op zit te wachten als installateur.

  En met de badkamers is al helemaal een aanfluiting, je moet dan materialen nemen die je misschien helemaal niet wil, ook hier weer mindere kwaliteit en weinig keus bovendien blijft het houtje touwtje materiaal.

  Een vakman blijft nodig zeker als het installatie technisch weer mis is gegaan en je weer kan komen opdraven om de opdrachtgevers te redden, maar dan gaat het geld kosten 😉

  Kwaliteit en vakmanschap kost geld,

 3. Jeroen schreef:

  De PV markt is volwassen aan het worden en krijgt nieuwe spelers. De spelregels worden langzaam veranderd en daarmee de prijzen. Moeten we als installateurs nog wel willen dat onze dure elektrotechnicus zich op het dak bevind?
  Voordeligere montage teams kunnen dergelijke klussen ook, de electrotechnicus kan de installatie controleren, keuren en aansluiten. De marges die er in de solar verdiend worden zijn veel te laag om de eventuele risico’s te kunnen dragen.

  Ik wens IKEA heel veel succes en met name de partijen die er tegen een rotprijs de montage gaan doen. Risico’s en garanties zijn hoog en de eisen (NEN 1010 en veiligheidseisen)dienen scherp in de gaten gehouden te worden. De eerste boetes van >€20K voor het niet toepassen van de juiste veiligheidsmiddelen, zijn reeds uitgedeeld.

  Als installateur zou je die installaties moeten maken waar je kennis en toegevoegde waarde kunt leveren. Als de klant het goedkoopste van het goedkoopste wil, is het misschien toch al niet jouw klant…

 4. Sebastiaan Eikendal schreef:

  Inderdaad, complete markt vervaging, net als drogisten die vinden dat zij computers moeten verkopen..
  Waarom niet blijven doen waar je goed in bent en iedereen gewoon normaal zijn brood kan verdienen.

  Toch ben ik gematigd positief voor de toekomst uiteindeljk zullen mensen zien dat het een kwestie is van even zonnepanelen op dak leggen. En dat installaties niet goed draaien omdat de bekabeling niet goed is aangebracht.

  Wij zijn er dan klaar voor om het op te lossen!

 5. Rob Wierenga schreef:

  Inderdaad geen echt nieuw nieuws! Alleen dat het nu in Nederland gebeurd.

  Branchevervaging gaat steeds verder, kijk maar naar de laatste introductie van Nest. Ook die wordt zowel in Retail als Installatie verkocht, laat staan de energieleveranciers die ook steeds meer een all in service pakket gaan bieden. Denken in oude business modellen moet veranderen en kennis moet met elkaar gedeeld worden waardoor samenwerking bewerkstelligd wordt.

  Als branche projectmanager retail van Uneto-Vni daag ik jullie graag uit om hierin mee te denken 🙂 ik ben er van overtuigd dat er vele nieuwe verdienmodellen zijn zowel voor retail als installatie. Belangrijkste is dat de consument beplaald en daar zal je op in moeten spelen! Service en toegevoegde waarde! De techniek gaat zo snel en de consument wil uiteindelijk een totaal oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.