fbpx
Nieuws

Innovatieprijzen beurs Energie

Een in het dakvlak geïntegreerde zonneboiler, een warmteterugwinning voor tunnels en een koelsysteem met PCM’s voor serverruimtes dingen mee naar de Innovative Energy Solutions Award op de komende vakbeurs Energie.

De prijs wordt op dinsdag 8 oktober om 11 uur uitgereikt op de vakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Vorig jaar won het PVT-paneel van Triple Solar de titel.

Gratis voorregistratie voor de beurs Energie

Zonneboiler

De Sowise is een compacte zonneboiler, waarbij de collector en het opslagvat (160 liter warm water) zijn geïntegreerd in één component óp het dak van de woning. Doordat de druk van de waterleiding voor de doorstroming zorgt, zijn er geen bewegende of elektrische delen. De compacte zonneboiler claimt dan ook onderhoudsvrij te zijn. De boiler kan aangesloten worden op cv-ketels, boilers en warmtepompen.

Restwarmte tunnels

De GEA Group is genomineerd met een techniek om restwarmte uit verkeers- en metrotunnels te hergebruiken via warmtenetwerken. De energie kan als bronwarmte voor een warmtepomp in de omgeving worden aangewend  

Koeling met PCM

Tizzin koelt technische ruimten met buitenluchtkoeling via PCM-elementen. Kleinschalige decentrale thermische energieopslag, in de vorm van PCM-elementen, ondersteunt de directe buitenluchtkoeling in uren dat de buitenluchttemperatuur boven de vereiste ruimtetemperatuur stijgt en geeft de energie terug aan de ruimte in die perioden waarin de buitenluchttemperatuur daalt. Tizzin is er in geslaagd thermische energieopslag, zonder synthetische koudemiddelen, op een betrouwbare, commercieel verantwoorde en gebruikersvriendelijk manier in te zetten voor apparatuur ruimtes.

Inhoudelijk programma

De vakbeurs Energie wordt op 8, 9 en 10 oktober gehouden. Tegelijkertijd vinden de events Prefab, Ecomobiel en Industrial Heat & Power plaats. De beurs heeft zoals altijd een groot inhoudelijk programma opgesteld. Bekijk hier een overzicht van lezingen en presentaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.