fbpx
Nieuws

Interclima: tout warmtepomp

De Franse vakbeurs Mondial du Bâtiment zet tijdens de aankomende editie 60 innovaties in de spotlight. Bij de deelbeurzen Interclima en Idéobain, de installatie en badkamertak van de beurs zijn respectievelijk 20 en 8 producten genomineerd.

De vakbeurs wordt van 4 tot en met 8 november 2019 gehouden in Parijs.

In het installatiedeel van de vakbeurs gaat het net als in Nederland vooral over warmtepomptechniek en installatieconcepten.

Wie gratis kaarten wil, kan deze hier aanvragen.

In het rijtje potentiële prijswinnaars veel warmtepompen. Zo is het nieuwe hoge temperatuur-warmtepomp van Daikin, de Altherma 3 H HT, met R32 als koudemiddel, genomineerd. Ook de HT-warmtepompen Triple C R32 van Hitachi en de Arotherm van Vaillant sieren het lijstje, net als de LG Smart home energy package, een alles in één oplossing voor zonne-energie en opslag. Ook Atlantic, dat in Nederland vertegenwoordigd is via Orcon/Thercon, staat met de Simplifix, een hydraulisch systeem voor lucht/water-warmtepompen bij de nominaties. Wilo staat met de Stratos Maxo-pomp in het rijtje.

Ook ventilatie-wtw DucoBox Energy van Duco is genomineerd voor een innovatie-award. Ook Renson dingt met haar oplossing voor vraaggestuurde ventilatie, de Healthbox 3.0, mee naar een prijs. Opvallend is verder het grote aanbod zogeheten ademende en energieleverende ramen. Zo belooft de Franse fabrikant Technal een geveloplossing die energie haalt uit wind, regen en geluid.

Sanitair

Bij de badkamerprijzen behoren Hansgrohe en Geberit tot de kanshebbers. Hansgrohe dankt de nominatie aan het Rainfinity-doucheconcept, dat op de afgelopen ISH werd geïntroduceerd. Geberit heeft met One een nieuw concept voor vóór en achter de wand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.