fbpx
Nieuws

Installateur gelooft in zonnecollector

Zonnecollectoren onzichtbaar in dak

De zonnecollector heeft van alle duurzame verwarmingstechnieken volgens installateurs de meeste potentie.

Dat blijkt uit een enquête van consultancy USP onder 150 Nederlandse installatiebedrijven. Van hen ziet 90% een gouden toekomst voor zonnecollectoren. Daarvoor zijn verschillende redenen, zoals prijs of energie-efficiëntie.

De lucht-water-warmtepomp volgt de zonnecollector op de voet (87%). Iets minder vertrouwen (73%) heeft de installatiesector in de bodemwarmtepomp.

USP publiceert ieder kwartaal een rapportage over de stand van zaken onder ongeveer vierduizend Europese installatiebedrijven. Daaruit komen interessante internationale verschillen naar voren.

Klantvraag

Bron: USP

Zo blijken Britse installateurs maar zelden (16%) de vraag te krijgen van klanten of hun verwarming en warm tapwater ook duurzaam kunnen. In Polen ligt dit percentage veel hoger (40%).

Bij Nederlandse installateurs heeft een op de drie wel eens deze vraag gekregen. Niet duidelijk is in hoeverre deze vraag resulteerde in een opdracht.

Opmerkelijk eensgezind zijn de installateurs over de tijd die het nog zal duren voordat duurzame verwarming en tapwater echt een grote vlucht zullen gaan nemen. Zowel Britse, Duitse, Franse, Belgische, Nederlandse als Poolse installateurs denken dat dit zeker nog wel tien jaar gaat duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.