fbpx
Nieuws

Voorzitter Doekle Terpstra van installateurskoepel Uneto-VNI wil snel in gesprek met vakbond CNV over het tekort aan technische vakmensen. Volgens Terpstra houdt Uneto-VNI alle opties open om oplossingen te vinden voor de krapte op de arbeidsmarkt. Oók langdurig werklozen krijgen kansen in de installatiebranche. Terpstra reageerde daarmee vanochtend in het Radio 1 Journaal op uitspraken van Maurice Limmen. De voorzitter van vakcentrale CNV vindt dat bedrijven voorrang moeten geven aan vakmensen uit Nederland.

Terpstra: “De installatiebranche pakt de handschoen graag op. Diverse leden van Uneto-VNI met veel openstaande vacatures willen graag in gesprek met CNV. Wat mij betreft zetten we al onze creativiteit in om zoveel mogelijk langdurig werklozen een kans te geven op een baan in de techniek.”

Alle opties open

Terpstra wijst erop dat de installatiebranche er al alles aan doet om werkzoekenden voor een baan in de installatiebranche te interesseren. “Gezien de krapte in de sector houden we alle opties open: we kijken naar jongeren, zij-instromers, statushouders en langdurig werklozen die staan ingeschreven bij het UWV. Maar ook vakmensen uit het buitenland bieden we kansen als we de krapte niet in eigen land kunnen oplossen.”

De voorman van Uneto-VNI is het niet eens met de kritiek van Limmen op arbeidsvoorwaarden en opleidingsinvesteringen. “In de installatiebranche zijn vaste contracten de norm en er is een prima cao. Werknemers krijgen volop gelegenheid opleidingen te volgen om zich te ontwikkelen.”

1 reactie op “‘Krapte óók oplossen met buitenlanders’

  1. Richard Zwiers schreef:

    Terpstra zegt:
    “we houden alle opties open: we kijken naar jongeren, zij-instromers, statushouders en langdurig werklozen die staan ingeschreven bij het UWV”.

    ‘kijken’ en ‘opties openhouden’ klinkt nogal strategisch en weinig betrokken. Het kan leiden tot achteroverleunen en vrijblijvendheid.
    Hoe schoon zou het zijn als voorman Terpstra de concrete UNETO VNI doelstellingen noemt voor de genoemde groepen, de concrete acties van UNETO en de steun die UNETO daarvoor van de politiek vraagt? De Techniekpact lijkt daarvoor een goede kans!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.