fbpx
Nieuws

Installatie #8 op de mat

Installatie 08 2022

Vrijdag 9 december valt vakblad Installatie nummer 08 op de mat; de laatste uitgave van 2022 alweer. Daarin een interview met misschien wel de bekendste (en vrolijkste) installateur van Nederland: Anouar Otmane uit Den Haag. Zijn installatievlogs – een uit de hand gelopen hobby waarmee hij jonge mensen wil enthousiasmeren voor het vak – trekken miljoenen kijkers. Desondanks blijft hij met beide benen op de grond, en daar heeft een goede reden voor.

Verder in dit nummer:

Monitoren is het nieuwe goud

Het optimale uit een installatie halen door alle energiestromen te meten en te loggen. De eerste vijftig installaties van Energievolutie hebben interessante data opgeleverd om installaties
te optimaliseren.

Nieuwe kijk op koeling

Een kant- en klaar systeem voor zomernachtventilatie, dat zowel handmatig als automatisch kan worden bediend. Met deze vinding hebben nieuwbouwinstallateurs een nieuwe troef in
handen om oververhitting tegen te gaan.

Waterstof werkt

Het aantal proeven met waterstofketels breidt uit, nu ook in bewoonde toestand én in combinatie met de warmtepomp. De bevindingen uit de eerste testprojecten zijn gepubliceerd. Wat zijn de conclusies?

Robot vervangt monteur

Hij rijdt zelfstandig over de bouwplaats, boort op basis van tekeningen gaten en plaatst ankers. We waren in Duitsland bij Fischer voor de presentatie van een robot die binnenkort in Nederland te bewonderen is.

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.