fbpx
Nieuws

Online cursus rookgasafvoertechniek

Een nieuwe manier om je kennis over rookgasafvoeren bij te spijkeren. De Online Bouw Academie biedt de opleiding Rookgasafvoer. Cursusleider is rookgasafvoerspecialist Jan Mondria.

In de online cursus Isolatie maak je kennis met de belangrijkste normen, waaronder de gewijzigde NEN 2757 ‘Rookgasafvoer’ en herziene NPR 3378 ‘Werken met gasinstallaties’. De online cursus is op het niveau van basisberoepsopleiding (niveau 2) en bestaat uit zes modules met telkens een aantal lessen.

Gasketelwet

Vanaf 1 juli 2023 behoren cv-monteurs en installatiebedrijven die werken aan gasgestookte installaties in Nederland te beschikken over een Bewijs van Vakmanschap CO en een CO-certificering. De online cursus Regelgeving rond Rookgasafvoer leidt weliswaar niet op voor dit certificaat maar is een degelijk fundament om kennis te maken met de gewijzigde NEN 2757 ‘Rookgasafvoer’, de herziene NPR 3378 ‘Werken met gasinstallaties’ en het nieuwe beugelen.

De rookgasafvoer is een belangrijk onderdeel van een gasgestookte installatie. Het is het onderdeel waar ook de meeste installatiefouten mee worden gemaakt. Een verkeerd ontworpen, gemonteerde of slecht onderhouden systeem kan ertoe leiden dat rookgassen lekken, en dat kan zelfs tot grote ongevallen leiden.

Een overzicht van de zes modules met de onderliggende lessen vind je hier. Een module vraagt ongeveer 40 minuten en bestaat uit een lecture, tekst, beelden en telkens een korte test ter afsluiting van elke les.

Certificaat

De online cursus Regelgeving Rookgasafvoer is bestemd voor MBO-scholieren, voor wie nieuw instroomt in de installatiesector en voor cv-monteurs die hun vakmanschap willen vergroten. Jan Mondria, adviseur en voorzitter van de NEN-commissie Rookgasafvoer, is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat. De cursus kost €125. Abonnees van Installatie ontvangen 40% korting.

4 reacties op “Online cursus rookgasafvoertechniek

  1. Roelof schreef:

    Het is 1 April ipv 1 Juli 2023

  2. Kraak schreef:

    In 2019 gehaald en tot 01-07-2026 geldig
    Dat valt best mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.