fbpx
Nieuws

Jan Ferwerda vertrekt bij Technische Unie

Jan Ferwerda treedt af als algemeen directeur Technische Unie en Sonepar Nederland. Het gezicht van de installatiegroothandel wordt per 1 januari in beide functies opgevolgd door Taco van Vroonhoven. Hij is nu president van Sonepar Asia Pacific.

Jan Ferwerda (61) heeft de afgelopen 10 jaar leiding gegeven aan de grootste installatiegroothandel van Nederland. Gezondheidsredenen hebben een belangrijke rol gespeeld in zijn keuze om terug te treden.

Groothandel Technische Unie heeft 41 vestigingen en 3 distributiecentra in Nederland. Bij het bedrijf werken 2300 mensen. De TU is onderdeel van het Franse familiebedrijf Sonepar Group.

Uitdagende markt

“Technische Unie heeft onder leiding van Jan Ferwerda de afgelopen tien jaar een jaarlijkse omzetgroei laten zien en haar positie als marktleider bestendigd. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een digitale en businesstransformatie doorgemaakt, waarmee het klaar is voor de toekomst in een uitdagende markt”, schrijft de groothandel in een persbericht.

Jan Ferwerda: “Ik kijk terug op een mooie tijd waarin we successen hebben geboekt en veel met elkaar hebben meegemaakt”, zegt hij. “In de Covid-periode hebben we laten zien dat techniek een cruciale rol speelt in de maatschappij. Ook onze digitale en businesstransformatie is een enorme uitdaging geweest waar we met elkaar de schouders onder hebben gezet. Het liefst kijk ik nu naar de toekomst, waar in de energietransitie en circulaire economie een belangrijke rol is weggelegd voor zowel Technische Unie als Van Egmond Groep. Ik heb het volste vertrouwen dat Taco hier op een goede manier leiding aan gaat geven.”

Jan Ferwerda draagt per 1 januari 2024 zijn taken volledig over aan Taco van Vroonhoven, op dit moment President Sonepar Asia Pacific. Taco van Vroonhoven is een ervaren bestuurder binnen de Sonepar Group – het Franse moederbedrijf van Technische Unie en Van Egmond Groep. Taco van Vroonhoven behoudt daarnaast zijn functie als President van Sonepar International Services.

Dit is niet de enige directiewisseling bij de groothandel. Eerder deze zomer liet Technische Unie al weten dat het per 1 januari 2024 nieuwe in- en verkoopdirecteuren krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.