fbpx
Nieuws

Kapitaalinjectie voor installateur hybrides

HeatTransformers, een jong installatiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de installatie van hybride warmtepompen, heeft een investering ontvangen van het Zuid-Hollandse energie-innovatiefonds ENERGIIQ en duurzaam investeerder Fair Capital Partners Impact Investing.

Over het exacte bedrag doen de partijen geen uitspraken. HeatTransformers meldt wel dat het ligt tussen een paar honderdduizend en een miljoen. Het geld besteedt HeatTransformers aan opschaling van het personeelsbestand en doorontwikkeling van de software en het productaanbod.

In aanvulling op de kapitaalinjectie krijgt het installatiebedrijf toegang tot het netwerk van adviseurs en overheidsrelaties van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland.

Focus op hybride

De startup uit Woerden is opgericht in november 2018 en installeert momenteel “tien à vijftien” hybride systemen per week, zegt mede-oprichter Gijs van Vrede. “Hoewel wij ook wel volledig elektrische warmtepompen plaatsen, focussen we ons op hybrides van warmtepomp plus gasketel.”

Dat heeft twee redenen, zegt Van Vrede. Ten eerste zijn de meeste bestaande woningen niet geschikt voor een volledig elektrische verwarmings- en warmtapwateroplossing. “Voor mensen die niet de ambitie hebben om het huis grondig te isoleren, is een hybride een goede oplossing om de komende jaren flink op gas te besparen.” En met een ISDE-subsidie van 1700 euro op een totaalbedrag van 4300 euro is de investering behapbaar.

Snel monteurs trainen

De tweede reden om de focus op hybrides te leggen, is omdat het dan eenvoudiger is om snel monteurs te trainen, zegt Van Vrede. Ze kunnen dan één ding heel goed, en hoeven minder verstand te hebben van alle andere onderwerpen in het installatievak.

Op dit moment werkt HeatTransformers met twee hybride systemen: een Daikin Intergas 7,4kW, waarbij hr-ketel en binnenunit in één unit zijn verwerkt. En de Remeha Elga 4,9 kW, waarbij de ketel en de binnenunit los van elkaar opgesteld staan.

8 reacties op “Kapitaalinjectie voor installateur hybrides

  1. Pjotr schreef:

    De realiteit heeft de ideologie ingehaald. Nederland kan niet van het gas af, maar we kunnen er wel flink op besparen. Geen volledige transitie, maar wel betaalbaar voor de burger.

  2. albers theo schreef:

    Snap alleen niet waarom deze installateur gesubsidieerd moet worden. Een goede omzet met een gezonde marge lijkt me een goed verdoenmodel op te leveren. Bovendien doet deze installateur niks revolutionairs; iets innovatiefs waar abnormale risiko’s aan vast zitten. Kortom niks wat steun nodig of wenselijk maakt. Of zie ik iets over het hoofd?

  3. kees schreef:

    Beter is een lucht lucht airco warmtepomp plaatsen. Koeling en verwarming in een!

  4. Ronald schreef:

    Wat een oneerlijke concurrentie weer.
    Waar onze overheid weer aan mee werkt.
    Laat de markt gewoon z,n werk doen.

  5. Johan schreef:

    Kees dat is idd het allerbeste maar je blijft dan met je warm water zitten

    Het probleem zit vind ik dat alles gewoon zonder subsidie moet ! Dit is een raar spelletje de prijzen worden ook kunstmatige hoog gehouden een ( lucht lucht ) airconditioning is hier veel te duur en als je dit uit bv Italië haalt ben je de helft kwijt veel mensen hebben genoeg aan gewoon een airco in de huis en slaapkamer dit bespaart al zo veel .

    Er zijn geen goede mensen te krijgen die kunnen werken en willen werken de arbeid word ook te slecht betaald dus arbeidsmarkt stroomt leeg en er blijven prutsers over daar zit een heel groot probleem

  6. Hendrik schreef:

    Wij zijn allereerst begonnen om te denken aan klimaatbeheersing,vooral in de woonkamer: Daar verblijven we vaak. Wij hebben een warmtepomp split systeem geplaatst: koelen en verwarmen. Thermostaat van CV altijd op 15 graden,ook in de winter,veel gasbesparing,geen hoofdverwarming,maar toch een effectieve oplossing. Subsidies bestaan er al langer,helaas niet voor particulieren.Verschil moet er zijn,nietwaar?

  7. NicoG schreef:

    Beste reageerders, het betreft hier geen subsidie, maar het ophalen van bedrijfskapitaal bij een investeringsfonds. De meeste installateurs hebben een goede band met de bank, nieuwelingen moeten het maar uitzoeken. Durfkapitaal (in ruil voor aandelen) is dan een oplossing om te kunnen starten/uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.