fbpx
Nieuws

Uitbreiding Wasco gereed

De uitbreiding van de distributiecentrum van Wasco in Apeldoorn is afgerond. Begin dit jaar werd er begonnen met de aanbouw van 8.000 m2, waardoor Wasco nu beschikt over een distributiecentrum van ruim 26.000 m2.

De uitbreiding was noodzakelijk om de toegenomen logistieke en expeditie-activiteiten te kunnen faciliteren en om in te spelen op de steeds verdergaande verduurzaming van het productassortiment, zegt Wasco. Na een inpandige optimalisatieslag zal de uitbreiding na de zomervakantie in gebruik worden genomen.

Duurzaam

De aanbouw is zeer duurzaam gebouwd volgens de BREEAM-outstanding norm. Hierdoor is niet alleen gekozen voor materialen die duurzaam zijn. Ook andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept voldoen hier aan. Het resultaat: een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2-uitstoot.

Het dak van de aanbouw wordt binnenkort nog vol gelegd met pv-panelen. Op het gehele distributiecentrum liggen er straks dan 3500 pv-panelen.

Projectpartners

De projectpartners van Wasco voor de uitbreiding zijn VDR Bouwgroep, Bessels Architecten & Ingenieurs en van Dalen installatietechniek. De bouw begon in januari van dit jaar.

Illustratie van de nieuwe aanbouw plus het bestaande deel, dat ook pas drie jaar oud is.
Installatie.nl-hoofdredacteur Eddy Buiting liep een dagje mee met Wasco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.