fbpx
Badkamer in beeld

Keramiek naadloos op meubel

Een innovatief stukje techniek bij Duravit. De Duitse sanitairfabrikant toonde op de voorjaarsbeurzen in Essen en Milaan een naadloze verlijming tussen een keramische wastafel en de onderkast met houtfineer. De techniek, die C-Bonded heet, komt in juli van dit jaar naar Nederland, en wordt toegepast in de keramische serie Darling New, in combinatie met meubelprogramma L Cube.

Om de ultra-strakke overgang tussen wastafel en meubel te krijgen, wordt de wastafel in de fabriek in verstek gezaagd en verlijmd met het meubel. Duravit heeft hiervoor in eigen huis een zaag- en verbindingstechniek ontwikkeld die gepatenteerd is. De Duitsers geven 5 jaar garantie op de verbinding tussen het meubel en het aardwerk.

Keramiek steeds sterker

Duravit C-BondedIn de wastafelserie maakt Duravit gebruik van haar nieuwe keramiek Duraceram. Dit keramiek kan door de toevoeging van korund strakker, sterker en slanker worden vormgegeven. Hier een artikel over deze trend in keramiek. Door de strakkere vormgeving kan keramiek in vorm en aansluitingen beter concurreren met composieten, die meer vormvrijheid bezitten.

 

De serie Darling New bevat een groot aantal wastafels van verschillende formaten. Het meubelprogramma L-Cube is in 30 kleuren verkrijgbaar.

Hier nog meer foto’s van badkamernoviteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.