fbpx
Nieuws

Ketel-test uitgebreid met CW3

De Consumentenbond heeft een aantal CW 3-toestellen toegevoegd aan de testresultaten van haar jaarlijkse cv-keteltest, die afgelopen september werd gepubliceerd. Door deze aanvulling mag de Tzerra Plus CW3 van Remeha nu ook het predikaat ‘Beste uit de Test 2016’ dragen. De ThermoElegance 25-A/3 en de Nefit HRC-24 CW 3 scoorden ook ruime voldoendes in deze tapwaterklasse, respectievelijk 7,3 en 7,2.

Vier ‘beste’

De Tzerra Plus dankt het stempel en rapportcijfer (7,7) vooral goed op haar warmwaterprestaties. Andere wijziging in de resultaten is dat de CW 5-troef van Vaillant, de ecoTEC Exclusive VHR 25-35/5-7, nu ook het stempel ‘Beste uit de Test 2016′ mag dragen (cijfer 7,7). Dit toestel, heeft hetzelfde eindoordeel als de Atag i36 EC, in september gelauwerd als koploper in de hoogst geteste tapwaterklasse. Het Vaillant-toestel heeft net als het Atag-toestel een tweede warmtewisselaar die warmte onttrekt aan de afgevoerde rookgassen. De Consumentenbond gaf vorig jaar Rehema’s Tzerra Plus in de CW 4-klasse het beste testoordeel (7,7). Hierdoor zijn er nu vier toestellen die het felbegeerde label mogen voeren: Remeha (CW4/CW3), Vaillant (CW5) en Atag (CW5).

Kleine verschillen

De verschillen in de testresultaten zijn klein. Alle geteste cv-ketels in alle tapwaterklasses scoren tussen de 6,5 en en 7,7, waarbij de verschillen in de top enkele tiendes bedragen. De Consumentenbond onderstreept bij haar leden dan ook het belang van vakkundige installatie en onderhoud, omdat deze zaken op lange termijn het verschil maken. Om die reden geeft de bond ook geen stempel ‘Beste Koop’, zoals dat bij andere vergelijkingstesten wel gebeurt.

Bekijk de resultaten van de test hier op de site van de Consumentenbond (inlog vereist).

4 reacties op “Ketel-test uitgebreid met CW3

  1. R.H. Henstra schreef:

    Waarom niet meer merken getest?

  2. Remco van Heel schreef:

    Raar. Waarom achteraf mutaties in testlabels? Komt betrouwbaarheid test niet ten goede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.