fbpx
Nieuws

Ketelbeurt: altijd in overleg

Installatiebedrijven blijven tijdens de coronacrisis rijden voor storingen en onderhoud aan cv-ketels. Wel geeft het overgrote deel van de bedrijven aan dat ze eerst contact hebben met de opdrachtgever. Is het bezoek noodzakelijk, wenselijk en wel veilig uit te voeren?

Dit blijkt uit een poll op Installatie.nl. Slechts een klein deel de ruim 460 deelnemers geeft aan dat ze zelf actief afspraken afbellen. Voor de meesten is het dus ‘business as usual’, voor zover als het kan. Techniek Nederland werkt aan een protocol voor veilig werken, waarin de vuistregels zijn verwerkt.

Periodiek ketelonderhoud en coronadreiging: wat doen monteurs?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

Veel installateurs zijn naast het periodiek onderhoud ook nog eens verantwoordelijk voor het in bedrijf houden van installaties van bijvoorbeeld zorginstellingen, ziekenhuizen en bedrijven. Dit betekent dat ze in geval van uitval, storing of lekkage uit moeten rukken. Hier voorbeelden van hoe bedrijven er mee omspringen. Verschillende woningbouwverenigingen zijn uit voorzorg wel gestopt met regulier periodiek niet-urgent onderhoud aan installaties.

Hygiëne van levensbelang

Belangrijk is het om fysiek contact bij de klant te mijden, de 1,5 meter afstand na te leven, en oppervlakken, materialen en gereedschappen te reinigen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Hier een lijst met meest gestelde vragen via Techniek Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.