Ga naar hoofdinhoud

,

Keurmerk voor infraroodpanelen

De European Infrared Heating Alliance (EIHA) en Stichting Binnenklimaattechniek hebben in samenwerking met ingenieursbureau Peutz het keurmerk Quality Label Infrared ontwikkeld.

Infraroodpanelen met dit keurmerk moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het paneel moet getest zijn volgens de nieuwe norm IEC60675-3 en voldoet aan minimaal stralingsaandeel om als infrarood gedefinieerd te worden. Dat minimale stralingsrendement is 40% (de resterende 60% is dan convectie en conductie). Het product moet ook beschikken over een CE-Certificering, het productieproces moet door een geaccrediteerd instituut worden geaudit en het paneel heeft een Ecodesign Efficiency Factor van tenminste 38% (dit gaat vooral over de mate van intelligente aansturing van de thermostaat).

Voor beheer en onderhoud van het keurmerk heeft EIHA een samenwerking met de Stichting Binnenklimaattechniek. Deze stichting beheert diverse keurmerken voor de gebouw technologische sector, zoals het Binnenklimaat Label en Ventilatiekeur. De aanvragen voor het keurmerk zullen inhoudelijk getoetst worden door ingenieursbureau Peutz, die ook de beoordelingscriteria ontwikkeld heeft. Peutz is een van de eerste Europese instituten waar infrarood panelen volgens de IEC 60675-3 getest kunnen worden. Een ander instituut dat dit kan is de TU Dresden.

EIHA is de Europese koepel van brancheverenigingen IG Infrarood Benelux, IG Infrarood Duitsland, IG Infrarood Oostenrijk. EIHA is pleitbezorger van infraroodpanelen als hoofdverwarming in de woning. De aankondiging van het keurmerk vond plaats tijdens de afgelopen installatievakbeurs VSK in Utrecht, maar wordt officieel gelanceerd op 10 april, tijdens een branche-evenement in Würzburg. Na de zomer moeten de eerste certificaten worden uitgereikt.

Eén reactie op “Keurmerk voor infraroodpanelen

  • Henk Schouwenaar

    Kan hierbij ook meer onderzoek gedaan worden naar de effectiviteit en voor-en nadelen t.o.v andere verwarmingssystemen ,zoals de warmtepomp .Aanschaf , installatie, onderhoud , en afschrijving bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon

Premium

Vernieuwde monoblock op cv-standleiding

Markplaats voor materieel

Villeroy & Boch vernieuwt projectserie Architectura