fbpx
Nieuws
Kiwa, waterstof

De gAvilar beugel is het eerste product dat door Kiwa officieel is gekeurd voor het gebruik van waterstof. Deze beugels worden gebruikt voor het ophangen van gasmeters in woningen. gAvilar B.V. heeft hiermee een wereldprimeur. Nog geen ander land heeft keuringseisen voor het gebruik van waterstof gedefinieerd en ingevoerd.

In de Kiwa Keuringseis 214 zijn eisen geformuleerd voor de componenten die worden gebruikt in een netwerk met waterstofgas. Drukregelaars, kleppen en afsluiters die tot nu toe voor aardgas werden toegepast zouden eventueel anders kunnen reageren en werken in combinatie met waterstofgas.

Drukregelaar

gAvilar heeft al meerdere producten aangepast voor het gebruik van waterstof en de meterbeugel is nu het eerste product dat ook officieel door Kiwa is gekeurd. Het bedrijf uit Dordrecht heeft ook een speciale waterstof-drukregelaar ontwikkeld die de komende tijd in praktijk uitvoerig getest gaat worden.

Uit onderzoek van Kiwa blijkt dat bestaande aardgasinfrastructuren relatief eenvoudig kunnen worden omgebouwd voor waterstofdistributie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.