fbpx
Nieuws

Kranen online monitoren

Sanitairfabrikant Schell heeft zijn SWS watermanagementsysteem uitgebreid met een clouddienst. Daardoor kan de gebouwbeheerder de prestaties van al het sanitair op afstand via een dashboard uitlezen en de installaties op afstand aansturen.

SWS van Schell is een watermanagementsysteem dat elektronische kranen in gebouwen met elkaar verbindt. Met SWS kunnen diverse parameters, zoals temperaturen of het begin en einde van een stagnatiespoeling, uitgelezen en geanalyseerd worden.

“Het gaat dan ook bijvoorbeeld om watergebruiken of de meest gebruikte kranen”, zegt Arjan Hilbers, projectadviseur bij Schell. Op de VSK in februari won Schell voor deze innovatie de VSK Award in de categorie Gezond en Comfort, maar toen was de applicatie nog niet gekoppeld aan de cloud.

De nieuwe Schell SMART.SWS-clouddienst is een gebruikersinterface waarmee alle gegevens van Schell SWS overzichtelijk worden weergegeven. Dat kan vanaf elk eindapparaat met een internetverbinding.

Online monitoring

In de praktijk betekent dit dat gebouwbeheerders of facility managers hun panden online kunnen monitoren, het systeem op afstand kunnen aansturen en zo nodig maatregelen kunnen nemen. Het systeem geeft ook pushmeldingen als bepaalde waardes overschreden worden.

Zo kunnen bijvoorbeeld batterijwisselingen van de elektronische armaturen van tevoren worden gepland om op een efficiënte manier te kunnen werken. Hilbers: “Je krijgt ook inzicht in kranen of douches die je bijna niet gebruikt – handig in het kader van legionellapreventie. Dat stelt je dan in staat om daar heel gericht beheer op te voeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.