fbpx
Nieuws

Installatiebedrijf Kuijpers gaat het provinciehuis van Zuid-Holland circulair verduurzamen.

Kuijpers is hoofdaannemer voor de klus, die het bedrijf uitvoert met met Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. Maandag tekenden gedeputeerde Jeannette Baljeu en Aukje Kuypers (algemeen directeur Kuijpers) hiervoor de benodigde contracten.

Duurzame dakopbouw

Het gebouw vraagt om modernisering en de renovatie moet leiden tot een energieneutraal gebouw. In het nieuwe ontwerp wordt de derde verdieping vervangen door een duurzame dakopbouw, die natuurlijk licht het gebouw in filtert, maar direct zonlicht buiten houdt.

Vermindering koellast

Isolatie van de bestaande gevels en drievoudige beglazing helpen opwarming tegen te gaan en dragen bij aan vermindering van de koellast. Daarnaast zorgen zonnepanelen op het dak, in combinatie met energieopslag in de bodem (WKO) ervoor dat de gebouwgebonden energie duurzaam en lokaal wordt opgewekt.

Verder worden materialen zo veel als mogelijk hergebruikt en eventuele nieuwe materialen hebben een verantwoorde (circulaire) herkomst.

Masterplan overige panden

De renovatie zal na de zomer 2019 starten en wordt begin 2022 afgerond. Naast het ontwerp voor het hoofdgebouw van het provinciehuis stelt Kuijpers de komende periode ook een Masterplan voor de verduurzaming van de overige vier panden van het complex op en voert het bedrijf minimaal vier jaar lang het onderhoud aan deze panden uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.