fbpx
Nieuws

Remeha verbreedt warmtepomp-range

Ook Remeha stort zich vol op de lucht/water-warmtepomp. Het bedrijf heeft met de Neptuna, Mercuria en Eria Tower drie types split-toestellen aan haar gamma toegevoegd, zo bleek op de VSK.  De Neptuna, die op eerdere beurzen al te zien was, is de meest luxe, met een vermogen tot 27 kW, een 40 liter buffervat, de mogelijkheid tot meerdere verwarmingskringen en besturing met eTwist. De Neptuna kan ook als hybride oplossing worden ingezet.

De Mercuria wordt de oplossing voor de gemiddelde woning in nieuwbouw en renovatie, met een vermogen van 4,5 tot 16 kW. Het toestel kan ook in hybride (met cv-ketel) worden toegepast, maar heeft bijvoorbeeld maar één verwarmingsgroep. De warmtepomp heeft net als de Neptuna een elektrisch element dat in geval van extreme kou kan bijspringen. Deze Mercuria kan desgewenst weer worden gecombineerd met voorraadvaten voor het tapwater. De Eria Tower heeft deze techniek al in de toren zitten, en dat scheelt vooral ruimte: in deze Mercuria zit een 180 liter buffervat ingebouwd. De Eria Tower wordt dan ook de plug-and-play-oplossing genoemd, inclusief alle hydraulische toebehoren.

De binnenzijde van de Neptuna, de meest luxe van de nieuwe warmtepompserie. Geproduceerd door Remeha’s zusje: DE Dietrich

Actief koelen

Alle drie de types kunnen actief koelen, wanneer het afgiftesysteem hierop voorbereid is. Daarnaast zijn de toestellen ook aangesloten op het eSmart-platform van Remeha, waardoor ze zijn voorbereid op bediening op afstand en monitoring.

Remeha is de volgende ketelfabrikant die zich vol op de lucht/water-warmtepomp stort, zowel in all-electric als hybride oplossing met de cv-ketel. Het bedrijf betrekt de warmtepompen van het Franse zusterbedrijf DE Diettrich. In Frankrijk zijn er volgens Remeha al 130.000 uit deze range geproduceerd en verkocht. Nefit is al langer actief met het Enviline-programma (monoblock en split), deze VSK kwam ook Atag met een programma via haar moederbedrijf Ariston. Opvallend is dat zij niet voor split, maar enkel voor monoblock-oplossingen kiezen. Hierbij zit de verdamper en de condensor in de buiten-unit verwerkt, waardoor geen transport met koudemiddel plaats hoeft te vinden.

Hieronder een video van Installatie.nl met de beurshighlights van Remeha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.