fbpx
Nieuws

Groothandel stapt in revisiebedrijf

Rensa Groep, moederbedrijf van technische groothandel Rensa, heeft een meerderheidsbelang genomen in twee bv’s van revisiespecialist Inexeon uit Wijchen. Dit landelijk opererende bedrijf is verantwoordelijk voor revisie van onder meer ketelonderdelen als prints en ventilatoren.

Rensa Groep BV investeert met haar deelname in Engineering Inexeon en Repair Inexeon, na de overname van Libra Energy in 2017,  in verdere verduurzaming in de installatiebranche. Inexeon nam het revisieprogramma van de groothandel al voor haar rekening. Inexeon heeft ook fabrikanten en grote servicebedrijven als klant. Bij Inexeon krijgen dagelijks honderden ketelonderdelen een tweede leven.

Revisie groeimarkt

Revisie is een groeimarkt, zo bleek al eerder uit een enquête van Installatie.nl. “We willen revisie breder beschikbaar maken voor de markt”, licht Henk-Jan Wegman, algemeen directeur Rensa Groep, toe. “Daarnaast investeren we in de energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Maar ook door processen anders in te richten, bijvoorbeeld door de logistiek van onze dochterbedrijven zoveel mogelijk te combineren, bewerkstelligen we CO2 reductie.”

“We zochten een strategische partner om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van revisie en de daarmee samenhangende groei te realiseren”, licht directeur Peter van der Kraan toe, die de dagelijkse leiding over Inexeon blijft behouden.  Group Inexeon BV is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het reviseren van elektronica en mechanica. Engineering Inexeon spitst zich toe op het ontwikkelen van revisieprocessen, terwijl Repair Inexeon is gespecialiseerd in het daadwerkelijk reviseren van elektronica en fijne mechanica. Rensa Groep BV bestaat in Nederland naast de bekende gelijknamige groothandel uit sanitairgroothandel GévierDales Sanitair, Gafco-Altron, Libra Energy, en Handelsonderneming J. Verholt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.