fbpx
Nieuws

‘Revisie ketelonderdelen interessant’

Installateurs hebben positieve belangstelling voor professionele revisie van cv-ketelonderdelen. Uit een poll van Installatie.nl blijkt dat het merendeel van de websitebezoekers het nut er van inziet, er belangstelling heeft of het al toepast. Een minderheid van de ruim 250 stemmers twijfelt aan de kwaliteit, of zet het liefst altijd nieuwe onderdelen in bij storingen en service van cv-toestellen.

Het professioneel reviseren van bijvoorbeeld branderautomaten, printplaten en ventilatoren, wordt al op grote schaal toegepast door bijna alle landelijke servicebedrijven. Eén van de grootste ketelfabrikanten Remeha heeft zelf een programma met gereviseerde onderdelen, en sinds vorige maand biedt ook groothandel Rensa de dienst aan voor haar klanten. De professioneel gereviseerde onderdelen kunnen worden ingezet als vervangingsonderdeel bij service en onderhoud. De onderdelen worden gereviseerd bij professionele partijen die de onderdelen weer testen op fabrieksparameters en ook garantie afgeven op de werking.

De uitslag van de poll op Installatie.nl

Revisie van ketelonderdelen voor hergebruik via professionele bedrijven komt steeds vaker voor. Wat vindt u?

 • Ja, we gooien te veel weg (35%)
 • Interessant om te onderzoeken (19%)
 • Nee, liever nieuw (18%)
 • Ik twijfel aan kwaliteit (15%)
 • Ja, ik doe het al (wel eens) (14%)

Totaal aantal stemmen 255

2 reacties op “‘Revisie ketelonderdelen interessant’

 1. Marcel schreef:

  Op zich prima om minder afval te creeren, maar hoe garanderen deze restaurateurs dat de kwaliteit van met name electronica etc hetzelfde is als van nieuw?
  En wat ga ik hier als consument van merken, ga ik wel nieuw betalen maar
  “opgepoetst” 2e hands spul krijgen?
  In geval van bijv. autoschade heb ik tenminste nog de keuze voor nieuw of van de sloop, wat dan voor mij als consument prijsgunstiger kan zijn.

 2. […] Revisie is een groeimarkt, zo bleek al eerder uit een enquête van Installatie.nl. “We willen revisie breder beschikbaar maken voor de markt”, licht Henk-Jan Wegman, algemeen directeur Rensa Groep, toe. “Daarnaast investeren we in de energietransitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Maar ook door processen anders in te richten, bijvoorbeeld door de logistiek van onze dochterbedrijven zoveel mogelijk te combineren, bewerkstelligen we CO2 reductie.” […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.