fbpx
Nieuws

Atag haalt oude merknaam van stal

Atag Verwarming, fabrikant van verwarmingsketels, gaat vanaf dit najaar ook warmtepompen voeren. Dit maakt Atag bekend op de komende VSK in Utrecht.

Het bedrijf gaat in Nederland de lucht/water-warmtepompen van moederbedrijf Ariston vermarkten onder eigen naam. Voor het monoblock warmtepompprogramma hebben ze een oude merknaam van stal gehaald: Energion. Het Achterhoekse bedrijf maakt sinds 2014 onderdeel  uit van het Italiaanse Ariston Thermo Group.

Monoblock en hybride

Momenteel is nog niet exact bekend welke types en vermogens Atag gaat voeren, maar het bedrijf gaat installateurs op de VSK wel een preview geven van het assortiment dat vanaf dit najaar onder eigen naam gevoerd zal worden. Dat zal vooral bestaan uit monoblock all-electric én hybride varianten die samenwerken met de HR-ketel en thermostaat. Ook introduceert Atag een all-electric-variant op haar ALEC-concept; de duurzame oplossing met zonnewarmte, boiler en regeling.

Breed aanbod

Door deze beweging hebben nu alle klassieke Nederlandse cv-ketelfabrikanten nu in ieder geval hybride oplossingen met warmtepompen. Enkel Intergas, dat een samenwerking heeft met Daikin, heeft nog geen all-electric oplossing onder de eigen vlag. Op de VSK zal te zien dat naast de klassieke warmtepompfabrikanten, steeds meer bedrijven door samenwerkingsvormen warmtepompen aan gaan bieden. Dit komt natuurlijk door de verduurzamingstrend, de hang naar in ieder geval aardgasloze nieuwbouw en de ISDE-subsidie die in ieder geval tot 2020 op deze toestellen rust.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

4 reacties op “Atag haalt oude merknaam van stal

  1. […] gehouden wordt in de Jaarbeurs te Utrecht van 6 februari – 9 februari 2018. Hier zullen ook de eerste warmtepompen voor particuliere toepassing van Atag te zien […]

  2. […] Nefit is al langer actief met het Enviline-programma (monoblock en split), deze VSK kwam ook Atag met een programma via haar moederbedrijf Ariston. Opvallend is dat zij niet voor split, maar enkel voor […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.