fbpx
Nieuws

Ventilatierooster beter luchtdicht

Duco Ventilation & Sun Control komt met een verbeterde versie van haar zelfregelende ventilatierooster. De EasyFit 50 ‘ZR’ heeft een betere luchtdichtheid en is sneller en eenvoudiger te monteren. Uit gesprekken de fabrikant voerde met partijen uit de bouwkolom kwam naar voren dat er een sterk groeiende vraag is naar een ventilatierooster dat snel en eenvoudig kan worden gemonteerd, én een luchtdichte aansluiting op het kozijn verzekert.

Kopschotten

Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco: “Het vernieuwde rooster is voorzien van afgeronde kopschotten die optimale aansluiting op het houten kozijn verzekeren. Het heeft daardoor de maximale luchtdichtheid (klasse 3). Daarnaast kan het ook veel sneller en eenvoudiger gemonteerd worden dan eerdere modellen, dankzij de moeiteloze integratie in een gefreesde sleuf. Het zijn kleine veranderingen op het eerste gezicht, maar wel veranderingen die merkbaar leiden tot betere prestaties.”

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen wordt steeds populairder”, aldus Dejonghe. “Logisch, want voor de bewoner brengt het een aanzienlijk energievoordeel met zich mee. Een gezond initiatief is het echter niet, zeker als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan frisse lucht. Doorgedreven isolatie is dan ook onlosmakelijk verbonden aan een efficiënt ventilatiesysteem om gezondheidsproblemen, vochtophoping en andere klachten te vermijden. Daarnaast is montage erg belangrijk in de beoordeling van een product.”

1 reactie op “Ventilatierooster beter luchtdicht

  1. Maas schreef:

    Zoek lange kasten of worden ze op maat gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.