Ga naar hoofdinhoud

,

Luchtkanaal als opbouw op kanaalplaatvloer

Inbouw versus opbouw, te zien op de VSK. (Foto: Paul Diersen)

Foto: Inbouw versus opbouw, te zien op de VSK. (Foto: Paul Diersen)

Ubbink heeft een luchtkanaal van 50 mm hoog op de markt gebracht dat kan worden weggewerkt in een cementdekvloer van 90 mm. Daardoor kunnen aannemers met kanaalplaatvloeren werken en hoeven niet vooraf alle leidingsleuven te worden uitgedacht.

De vraag naar balansventilatie neemt toe, waardoor er nadrukkelijker moet worden nagedacht over de positionering van de toe- en afvoerpunten van ventilatielucht en de integratie van het luchtverdeelsysteem in de (constructie-)vloer.

In de werkvoorbereiding leidt dit vaak tot hoofdbrekens en tot kostbare oplossingen om het luchtverdeelsysteem alsnog op de juiste wijze in de vloer te integreren. Zeker in combinatie met kanaalplaatvloeren is het naderhand uitdenken van een zorgvuldig leidingverloop een ingewikkelde en kostbare opgave, zo stelt Ubbink in de uitleg van het Air Excellent systeem.

Luchtkanaal in dekvloer

De nieuwe flexibele variant in dit systeem, AE45sc, kan als opbouwsysteem worden toegepast. Deze oplossing werd getoond vorige week bij de VSK. De luchtkanalen worden dan ingestort in de cementdekvloer. Die wordt dan wel wat dikker: 90 mm in plaats van de gebruikelijke 50 mm.

Volgens een kostenonderzoek van bureau Develop inc. – dat dit AE45sc opbouwsysteem heeft vergeleken met een inbouwsysteem (ronde kanalen in een leidingplaat-/kanaalplaatvloer) – is het kostentechnisch iets voordeliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant