fbpx
Nieuws

Mat keramiek blijkt ijzersterk

Het gaat hard met de ontwikkelingen in de keramiekindustrie. Villeroy & Boch komt met een nieuwe matte afwerklaag voor wastafels, die voorzien is van een laag aluminiumoxide.

Met de introductie van TitanGlaze, voor het eerst te zien op de SHK in Essen, krijgt de klassieke wastafel een mat afgewerkte evenknie die harder en krasvaster is dan klassiek keramiek.

Mat: een nieuwe trend in badkamerland.

Mat is sowieso trendy: het voelt zachter en schittert minder. De afwerking zagen we al langer op bijvoorbeeld op composieten oppervlakken, maar wint nu ook terrein bij kranen, en nu dus ook keramiek. Bij kranen is vooral de matzwarte variant sterk in opkomst. “De combinatie met mat keramiek ligt dan ook zeker voor de hand” vertelt sales manager Han van Hardeveld van Villeroy & Boch. Stone white is de eerste kleur in deze serie die beschikbaar komt. Later volgen matzwart en een betonlook. De afwerkmethode wordt aangeboden in de Artis, Finion, Memento, Antheus en Venticello collectie. De fabrikant heeft ook mat afgewerkte douchevloeren en baden.

Trend dun keramiek zet door

Ook op de SHK: de nieuwe serie Sonar van Laufen, met het ultradunne keramiek.

De afgelopen jaren hebben een groot aantal fabrikanten, met Laufen voorop, geïnvesteerd in modificaties van het klassieke keramiekrecept. Door toevoegingen van onder meer mineralen is het naast Laufen ook Villeroy & Boch en Duravit gelukt om keramiek tot 4 mm dun uit te voeren. Hierdoor is niet alleen een grotere vormvrijheid ontstaan, maar kunnen hoeken veel strakker worden uitgevoerd, en sluit keramiek mooier aan op bijvoorbeeld meubels. De verwachting is dat dit keramiek de komende jaren wordt toegepast in de meeste nieuwe series. Zo komt Villeroy & Boch in 2019 met een 2.0-versie van de Memento-serie in het ultradunne en strakke TitanCeram.

Meer badkamernieuws in het komende nummer van Installatie en Sanitair.

Bekijk de vlog over de badkamertrends van de SHK in Essen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.