fbpx
Nieuws

Miljoenenoogst voor duurzame techniek

PVT-aanbieder Triple Solar heeft een bedrag van 1,2 miljoen euro aan werkkapitaal opgehaald. Bedrijven als PDENH, DOEN Participaties, Enfuro Ventures en de Rabobank steken het geld in het bedrijf. Het Amsterdamse bedrijf ontwikkelt warmtepompsystemen met PVT-panelen als energiebron.

Triple Solar gebruikt het kapitaal voor het opschalen van hun activiteiten in grootschalige nieuwbouwprojecten in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

PVT-techniek is een combinatie van opwek van zonnestroom via pv-panelen en een thermische opwek via een wisselaar met lamellen achter het paneel. Het dakpaneel dient als bron voor een warmtepompinstallatie. Een PVT-paneel wordt als alternatief ingezet voor de klassieke lucht/water-warmtepomp of bodembron. Het grote voordeel is dat er geen geluidsproducerende buitenunit nodig is. Ook hoeft er niet geboord te worden voor een warmtepompbron.

Cooll

Niet alleen voor Triple Solar was het miljoenenjacht vandaag. Cooll Sustainable Energy Solutions heeft deze maand twee miljoen euro opgehaald bij private investeerders en Energiefonds Overijssel. Na een succesvolle demonstratie van de technologie in een corporatiewoning wordt nu de marktintroductie voorbereid. Met het opgehaalde kapitaal gaat Cooll in het komende jaar in grotere aantallen de warmtepomp demonstreren in woningen. Samen met een groot internationaal consortium gaan ze een pilot met waterstof uitvoeren.

De warmtepomp van Cooll is de één-op-één vervanger van de hr-gasketel in bestaande woningen. Hij werkt op zowel hoge als lage temperatuurverwarming en heeft geen losse buitenunit. De warmtepomp wordt aangedreven door gas of waterstof en onttrekt warmte aan de buitenlucht waardoor er gas en CO2-uitstoot bespaard wordt.

1 reactie op “Miljoenenoogst voor duurzame techniek

  1. J van Groningen schreef:

    Erg geïnteresseerd in mogelijkheden van zonnepanelen met luchtverwarming om zodoende twee vliegen in 1 klap te realiseren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.