fbpx
Nieuws

Nieuwe 3-pijps VRF voor Panasonic

Warmtepompfabrikant Panasonic lanceert een nieuwe serie VRF-systemen. De 3-pijps ECOi-EX MF3 reeks belooft een hoge efficiency en een hoge seizoensprestatie. Daarnaast geeft het systeem meer installatieflexibiliteit dan eerdere modellen. Zo kunnen de binnen- en buitenunits op een grotere afstand van elkaar worden geplaatst en is het mogelijk meer binnenunits te verbinden.

De ECOi-EX MF3 reeks biedt een Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) van 7,05 (28kW model) en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van 4,85 (22,4kW model), berekend volgens de meest recente Europese regelgeving. Deze hoge efficiëntie is onder andere mogelijk dankzij een verbeterd ontwerp van de warmtewisselaar. Zo is het aantal wisseloppervlaktes vergroot van twee naar drie en is het leidingwerk opnieuw ontworpen. Dankzij dit nieuwe ontwerp zijn de energieprestaties van de warmtewisselaar met 5% verbeterd, wat de reeks een kosteneffectieve oplossing maakt voor onder meer commerciële gebouwen.

Restwarmte binnenunits terugwinnen

Het nieuwe VRF-systeem kan water met een temperatuur tot 65°C leveren. Het systeem wint in koelmodus restwarmte van de binnenunits terug en gebruikt deze om de hiervoor speciaal ontwikkelde boiler te verwarmen. Hierdoor kunnen hotels, appartementencomplexen en andere locaties waar veel vraag is naar warm water energiebesparingen te realiseren. De ECOi-EX MF3 is geschikt voor extreme temperatuursomstandigheden. Zo behoudt het systeem zijn volledige koelcapaciteit tot een buitentemperatuur van 43°C, terwijl het systeem kan koelen tot een buitentemperatuur van 52°C. Dankzij een nieuw aerodynamischer ontwerp is de geluidsproductie in verhouding met eerdere modellen met maximaal 10% verminderd.

Meer flexibiliteit bij installatie

Panasonic zet ook in op installatieflexibiliteit. Zo is het VRF-systeem voorzien van een compact warmteterugwinsysteem van slechts 200mm hoog om de installatie in ruimtes met een laag plafond te vereenvoudigen. Daarnaast is de maximale lengte van het leidingwerk vergroot, waardoor binnen- en buitenunits tot 200 meter van elkaar kunnen worden geplaatst. Dit maakt het nieuwe VRF-systeem geschikt voor gebruik in grote gebouwen, zoals luchthavens, treinstations, scholen en ziekenhuizen. Ook kunnen meer binnenunits worden verbonden in verhouding met eerdere modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.