fbpx
Nieuws

Nieuwe cascade voor Vaillant

Vaillant heeft haar ecoTEC plus nu ook in een cascadeopstelling beschikbaar. De nieuwste toestellen uit deze serie, de 80, 100 en 120 kW, kunnen aaneengeschakeld een vermogen van maximaal 840 kW leveren. De opstelling voor gebouwen met grote warmte/tapwatervraag is vanaf april leverbaar voor de installateur.

De cascade-variant van de ecoTEC plus, de serie die in 2012 haar vuurdoop met eerste toestellen kende, is voor het eerst te zien op de Bouwbeurs in Utrecht, die van 6-10 februari gehouden wordt.

Condensatie

Door de mogelijkheid tot solo-, lijn-, ruggelingse- en hoekopstelling is de ecoTEC plus-cascade 80-100-120 geschikt voor iedere ruimte. De industriële RVS warmtewisselaar en condensatietechnologie maakt de opstelling ook geschikt in combinatie met laagtemperatuursystemen. Vervuiling van de warmtewisselaar wordt door veel condensatie tegengegaan, waarmee eventuele storingen worden voorkomen. De ketel heeft daarnaast een verfijnde rookgaskoeling en modulatiebereik van minimaal 1:5. Ook is er ook een 6 bar overstortventiel beschikbaar voor installaties met een hoge systeemdruk. De multiMATIC 700 zorgt er vervolgens voor dat alle systemen via één regelaar kunnen worden bediend.

Aaneenschakeling

De automatische volgorde-omkering zorgt ervoor dat het aantal draaiuren evenredig wordt verdeeld over de ketels. Cascadesysteem bieden een hogere bedrijfszekerheid dan 1-ketelinstallaties doordat bij een eventuele storing de overige ketels gewoon warmte blijven afgeven. De toestellen kunnen ondanks aaneenschakeling ook afzonderlijk van elkaar in werking zijn. Dit maakt het mogelijk om onderhoud te plegen aan één van de ketels, terwijl de andere ketels warmte blijven leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.