fbpx
Nieuws

Nieuwe radiatoren voor Radson

Radson komt met zeven nieuwe paneelradiatoren op de markt. De Belgische fabrikant komt met drie nieuwe standaardmodellen, drie modellen met nieuwe flexibele aansluitingen én een designradiator.

Nieuw zijn de standaard modellen Compact HP, Standard HP en Hygienic HP, met 4 zijaansluitingen. De radiatoren zijn robuuster dan de voorgangers. De nieuwe radiatoren zijn bestand tegen een druk van 10 bar in plaats van 6 bar, en voldoen daarmee aan de eisen van hogere gebouwen of gebouwen die zijn aangesloten op stadsverwarming. Bij het aftesten wordt de afdichting getest op 13 bar. De optilbeveiliging en bevestigingen komen overeen met de referentienorm VDI 6036. De radiatoren zijn er in breedtes van 400 tot 3000 mm. De Hygienic HP heeft geen convectielamellen, waarmee het vooral geschikt is voor ruimten met hoge hygiënische eisen, zoals zorgcomplexen.

Flexibiliteit in aansluitingen

De drie zogeheten Flex 8C-modellen (Integra, Parada en Ramo) hebben acht aansluitpunten, waardoor installateurs zowel in nieuwbouw en renovatie veel installatievrijheid krijgen. De thermostaatknoppen kunnen zowel rechts of links worden geplaatst, ook na de montage. Naast ontwerpvrijheid biedt deze serie installatiebedrijven ook de mogelijkheid om de voorraad radiatoren te verminderen. De radiatoren zijn uitgerust met vaste messing pluggen in combinatie met verwisselbare blindstoppen. Door het gebruik van meegeleverde nippels kan de originele 1/2”-aansluiting omgezet worden in een externe 3/4”-aansluiting. De radiatoren zijn uitgerust met vooraf ingestelde thermostatische ventielen voor hydraulische inregeling. Aanpassingen kunnen nog handmatig worden gedaan.

Design radiator

De Tinos H Flex is een strak uitgevoerde vlakke plaatradiator met een minimalistisch design en naadloze zijaansluitingen. Deze radiatoren heeft een 2x 1/2″ middenaansluiting en een vooraf ingesteld thermostaatventiel, die zowel links als rechts gemonteerd kan worden. Deze radiator kan in 33 maten en 72 verschillende kleuren geleverd worden.

1 reactie op “Nieuwe radiatoren voor Radson

  1. T C van Weel schreef:

    Mooi zo glad , mag ik de prijzen weten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.