fbpx
Nieuws

Nok voor warmtepomp

De warmtepomp óp het dak of in een half ingebouwde variant kenden we al. Sterker nog: op de laatste vakbeurzen stonden ze bijna op elke hoek. Ook bestaat er al een nokverdamper. Maar de buiten-unit van een lucht/watersysteem kun je ook verstoppen in een nok.

Dat een dakkap een maatwerkoplossing is, laat de custom-made nok voor twaalf woningen in Amsterdam wel zien. De buitenunit was niet gewenst in het zicht. Dat komt natuurlijk vaker voor in binnenstedelijke gebieden. Bij dit project, waarbij de installatietechniek is geleverd door Van den Berg Installateurs uit Ede, is besloten is om de nok bouwkundig buiten de schil te zetten, door een klein plat dak te construeren.

Uiteindelijk heeft Breman Schoorsteentechniek uit IJsselmuiden, specialist op het gebied van dakkappen, een nieuwe aluminium nok ontworpen en geproduceerd, waar de benodigde lucht voor het buitendeel vrij doorheen kan bewegen en mogelijk regenwater via een goot wordt afgevoerd. Om het contactgeluid met de zolder te verminderen is het buitendeel constructief aan de dakruiter opgehangen. Er is dus geen contact met de dakvloer. Het buitendeel kan geserviced worden vanaf het platte dak van aanpalend bebouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.