fbpx
Nieuws

Energiezuinig Het Breed viert oplevering

Een van de grootste renovaties van het land nadert voltooiing. Maandag 22 augustus viert minister Stef Blok van Wonen samen met de bewoners, bouwpartijen en opdrachtgevers Ymere en Eigen Haard de oplevering van Het Breed. In de renovatie, die in uitvoering ruim 3,5 jaar in beslag heeft genomen, zijn verschillende bijzondere vormen van installatietechniek toegepast.

De 1176 woningen in het complex, bekend als het Plan van Gool, hebben een betere schil en nieuwe binnenhuisinstallaties gekregen. Daarnaast zijn de centrale ketelhuizen verduurzaamd door Eneco. Het gebouwencomplex in Amsterdam-Noord bevat nu onder meer 20 gasabsorptiewarmtepompen, 1200 m2 zonnecollectoren voor tapwater, bijna 5000 ltv-ledenradiatoren, 155 kilometer leidingwerk en een kleine 1000 zonnepanelen. Het Breed is het grootste renovatieproject in Amsterdam van de afgelopen jaren, en behoort ook op Europees niveau tot voorbeeldproject.

Wat is er precies allemaal gebeurd?

Hier vindt u een breed uitgebreid artikel plus foto-album over de renovatie, de installatietechniek en de logistieke uitdaging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.