fbpx
Nieuws

Otovo gaat thuisbatterijen verhuren

Het Noorse Otovo gaat ook in Nederland thuisbatterijen aanbieden via een abonnementenmodel. Het bedrijf is al actief met het verhuren van zonnepanelen.

De online marktplaats voor zonnepanelen is sinds voorjaar 2023 actief in Nederland. De thuisbatterij-abonnementen zijn per direct beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten die ook een Otovo-abonnement voor zonnepanelen hebben. Otovo onderzoekt de mogelijkheid om de abonnementen voor thuisbatterijen ook aan te bieden aan consumenten die hun eigen zonnepaneelinstallatie willen uitbreiden. Consumenten kunnen de thuisbatterij ook kopen.

Opslag van zonnestroom

Met een thuisbatterij kunnen consumenten verduurzamen en hun onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet verhogen. Otovo levert bij lancering thuisbatterijen van de merken Enphase en Pylontech met 10 jaar garantie. Het vermogen van de thuisbatterij hangt samen met het aantal zonnepanelen op het dak. Onovo biedt batterijen aan van 7, 10 of 12 kWh; een abonnement is er vanaf €80 per maand. Het bedrijf berekent met behulp van een dakscan een optimaal legplan voor elk dak en kan daarin de passende thuisbatterij voorstellen.


Heel Europa

Otovo biedt al in meerdere Europese landen thuisbatterijen aan. In Duitsland wordt al 80 procent van de via Otovo verkochte solar-abonnementen inclusief thuisbatterijen afgenomen. Andreas Thorsheim, CEO van Otovo zegt hierover: “We hebben er al duizenden geïnstalleerd. Van die ervaring kunnen Nederlandse huishoudens nu ook profiteren.” De thuisbatterijen en panelen worden door installateurs gemonteerd.


Jort Statema, algemeen directeur van Otovo in Nederland voegt toe: “Nederland is Europees koploper wat betreft de opgewekte zonne-energie per inwoner. De tijd voor thuisbatterijen is gekomen.”

Otovo is in 2016 opgericht in Noorwegen, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Via het online platform komt een particulier in contact met lokale, hoogwaardige installateurs. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een omzet van €100 miljoen en heeft momenteel een geschatte waarde van €240 miljoen op de Noorse effectenbeurs. Otovo heeft ruim vierhonderd medewerkers in dienst en bijna duizend installateurs aangesloten. Momenteel is het actief in 13 Europese markten –  het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, België, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal en Zwitserland. 

8 reacties op “Otovo gaat thuisbatterijen verhuren

 1. Frits schreef:

  Een thuisbatterij klinkt leuk maar is per Kwh zo duur dat je het nooit gaat terugverdienen. Als je ze gaat huren gaat het je nog meer geld kosten. Investeer dan liever in extra zonnepanelen en/of extra isolatie van je huis.

 2. J.F.J. Tijnagel schreef:

  Frits, of zelf een accu installatie laten doen, kosten tussen 4500 en 10000 euro naar gelang het kwh pakket

 3. Geert schreef:

  In de wintermaanden leveren mijn zonnepanelen minder op dan ik gebruik.
  Hoe kan ik dan energie neutraal worden met een thuis batterij?
  Hoe krijg ik de batterij dan vol?

 4. van der Mey schreef:

  Mooi, maar om een idee te geven een thuisbatterij van pylontech 9,6 KWH kost ruim 4000 euro. Hiermee kunt u de wasmachine en droger beide ruim 5000W= 5kw niet eens 2 uur laten draaien 2uur x 5kw = 10KWH dus deze accu is te klein maar voor uw stofzuiger van 1000W kunt u ruim 9 uur stofzuigen (theoretisch, accu moet vol zijn en accu capaciteit wordt slechter zeker na een paar jaar) De ledverlichting zal zeker lang branden op deze accu maar ja wil je investeren? Persoonlijk nee nog niet maar de Rob Jetten van deze tijd maken de stroomprijs belachelijk duur dus wie weet over een paar jaar.
  De bekende powerwall batterij 10 kwh van Tesla kost 7500 euro wat een geld.

 5. Mark schreef:

  Ja, ook hier geld weer, de overheid laat iedereen maar “aanklooien”
  Het is allemaal, laat de markt het doen en de overheid is alleen maar bezig met belasten van elke vorm van milieu bewust zijn.
  Nee, de subsidies zijn niet de oplossing, immers dat is gewoon belasting geld die bij de verkeerde wordt gehaald en bij de verkeerde wordt uitbetaald.
  Echt de overheid moet een Deltaplan Energie transitie hebben, infra structuur aanpassen, per wijk verduurzamen (energie centrales maken) etc.
  Met als basis de burger helpen en informeren (laat dit nu deze overheid niet kunnen.

 6. G Zuijderduin schreef:

  Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven .

 7. Ikke schreef:

  De elektrische auto’s vliegen spontaan in de brand.
  Nu gaan we deze accu’s in huis zetten !!!!!
  Ik denk dat de brandverzekering omhoog gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.