fbpx
Nieuws

Plek 15 op studenten-wk voor beroepen

Sander Damsma heeft een 15e plek bemachtigd bij de WorldSkills in Kazan. De student van het Deltion College uit Zwolle eindigde daarmee in de middenmoot van het onderdeel Sanitaire- en verwarmingstechnicus. Zuid-Korea ging er met het goud vandoor.

Voor zijn prestatie ontving Damsma een Medal of Excellence, die wordt uitgereikt aan deelnemers die 700 punten of meer scoren. Damsma haalde precies 700 punten. Winnaar Wooeui Jo uit Zuid-Korea haalde 750 punten. Zilver was er voor China. Zwitserland en Australië haalden een gedeelde derde plaats.

Damsma werd in maart Nederlands kampioen en reisde in juli af naar Rusland om zich een week voor te bereiden op de WorldSkills in Kazan.

CAD-tekenen

Een andere Nederlandse topper die actief was in Kazan was Ike Vermeulen. Hij deed mee in de categorie CAD-tekenen. Hij behaalde met 695 punten een 18e plaats. De winst was voor Leonardo Souza uit Brazilië.

Het was te verwachten dat de winst hier niet naar Nederland zou gaan. Vermeulen presteerde naar behoren, maar hij moest opboksen tegen deelnemers die twee of drie jaar fulltime voor de wedstrijd hebben getraind.

Brons

In totaal haalden dertien studenten van de Nederlandse equipe een Medal of Excellence. Een bronzen medaille was er voor de 16-jarige Miryanne Ruijs van het Fioretti College. Zij haalde die plek bij de WorldSkills Juniors demonstratie wedstrijd Restaurant Service. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.