Ga naar hoofdinhoud

, , , ,

Podcast: de eenpitter en de Gasketelwet

Joni Fleischer runt een eenmanszaak in Hilversum. Hij was er als een van de eersten bij om zich te laten certificeren voor de Gasketelwet. Frans Reichardt interviewde deze bevlogen zzp’er op de VSK-beurs in mei over wat daar allemaal bij komt kijken.

Fleischer heeft een perfectionistische inslag: alles moet er altijd netjes en strak uitzien. Die focus op de kwaliteit van het werk ziet hij ook terug in de vereisten die gesteld worden vanuit de Gasketelwet. “Je moet de beugeling in orde hebben, de aansluitingen moeten goed zijn: je moet – kortom – een stuk kwaliteit afleveren. Dat is precies waar ik voor sta.”

De eenpitter uit Hilversum was er al vroeg bij met het halen van zijn VakmanschapCO-papieren en zijn bedrijfscertificering. “Het leuke bij Vakmanschap CO is dat het je confronteert met je tekortkomingen. Kijk, praktisch kan je misschien alles maken, maar als je de theorie er nog eens bij pakt, zie je dat je toch nog wel wat steken laat vallen.”

Rust

Fleischer haalde zijn bedrijfspapieren via CO-Certificatie.nl, dat voor hem zijn bedrijfshandboek maakte. Dat kost zo tussen de 600 en 700 euro voor een zzp’er. Een behoorlijk bedrag, erkent hij, maar het heeft hem wel veel werk bespaard. Fleischer: “Ik ben er vroeg bij met mijn bedrijfscertificering. Veel installateurs wachten tot het laatste moment. Maar ik voel nu de rust, omdat ik weet dat ik er klaar voor ben als het straks op 1 januari 2023 allemaal van start gaat. Dus dat kan ik iedereen aanraden.”

7 reacties op “Podcast: de eenpitter en de Gasketelwet

 • Nico

  Ik ga mij niet certificeren zit 49 jaar in het vak ga niet meer mee met dit verhaal over drie jaar moeten we aan de warmte pompen beginnen we weer opnieuw er gebeuren meer ongelukken met telefoneren achte het stuur en dat soort dingen wat ook niet mag en ook monters maat gekontroleerd word ik stop met werken in

  1. Erwin

   Zo is het Nico, eerst dat OK CV gehaald en vervolgens kan dat in de prullenbak. En wie gaat dit handhaven dan? Is weer ondernemertje pesten en geld innen

 • Bernard

  Ik ben nu de theorie aan het leren. Het is niet heel moeilijk en veel dingen zijn erg herkenbaar. Ook is het leuk om net die code te weten waarvan je eerst dacht ‘wat is dat’.

 • Barry

  Bernard voor ongeschoolde is dit misschien een oplossing idd. Verder is het gewoon centen klopperij zoals zoveel dingen in deze tijd. Het is toch te idioot voor woorden dat een stucadoor of hoevenier met 2 daagse spoedcursus en behalen certificaat gezien word als een volwaardige installatie monteur en een gediplomeerd monteur die 6 jaar lang in de avonden naar school is geweest word afgeschreven als beunhaas…. Gewoon waanzin , hersenloos beleid enkel berust op eigen financiële winst van de zogenaamde certificerende instanties en techniek Nederland en vriendjes… Is ooit wel gecontroleerd of Techniek Nederland wel vakbekwaam is ???? Dit is gewoon door zichzelf uitgeroepen orgaan.. En als ze daar echt zo wakker liggen van die CO vergiftigingen dan kom eens naar buiten met cijfers en welke bedrijven daar onderhoud deden ? Ik geloof er namelijk helemaal niks van dat door gediplomeerde monteurs komt. En verplicht dan gewoon co melder die voeding ketel onderbreekt bij co detectie?!?! Oh nee daar verdienen ze geen geld mee… Één grote grap. En zijn we vergeten wie deze wet er eigenlijk doorgeduwd heeft ? Mevrouw r Olongren die nu ineens minister van defensie is en het leger aan de electrische tanks wil krijgen… Kompleet doorgeslagen kabinet met 0 verstand daarom zitten wij nu als fatsoenlijke bedrijven met deze waanzin opgescheept.

 • Marcel

  Het gaat de overheid helemaal niet om die CO slachtoffers. Dan was de CO melder allang verplicht gesteld net als de brandmelder. Links of Rechts om. We moeten van het gas af.
  Wat is er dan makkelijker om door wettelijke regelgeving het gas toestel onmogelijk te maken.

 • Beste Mensen,
  Kortom: niemand houdt van prullenwerk en ook niet onzekerheid.
  Iedere consument heeft recht op zekerheid, wat vakmanschap van vakmanschap betreft.
  Ik ben zelf al 30 jaar lang architect en blijf gewoon leren.
  Dus blijf leren!
  Veel succes voor alle installateurs.
  hartelijke groeten
  Guido Oude Vrielink
  Architect en bouwfysicus

  1. Barry

   Guido dit heeft niks met leren te maken… Heb jij een diploma voor architect te zijn ? Zoja dan word dat bij deze ongeldig verklaard en mag jij vanaf 1-1-2023 je werk niet meer uitvoeren. Of je moet een certificaatje halen wat iedereen kan halen met een 2 daagse cursus en hiervoor je administratie en computers voor veranderen en je moet lid worden van een clubje waar je ieder jaar € 1000,- naar overmaakt.. ofwel de Poolse stucadoor haalt architect certificaatje binnen 2 dagen en deze is dan vakbekwaam om jou werk uit te voeren.. En jij bent een beunhaas ineens met je diploma’s. Snappie… Niks met veiligheid te maken eerder word het onveilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort