fbpx
Nieuws

Vakcentrum voor Binnenklimaattechniek

ROVC en Binnenklimaat Nederland openen een nieuw Vakcentrum Binnenklimaattechniek voor de utiliteitsbouw .

Donderdag 15 september openen technisch opleider ROVC en Binnenklimaat Nederland het vakcentrum dat is ondergebracht in het in het ROVC TechCenter in Ede. De afgelopen anderhalf jaar is er samen met Binnenklimaat Nederland en diverse partners, waaronder Rosenberg, Orange Climate, SystemAir, Vink Systemen, Kerssens Luchtbehandeling, Belimo, LPD Techniek en Maintec hard gewerkt aan een innovatief practicum op het gebied van luchtbehandeling en -distributie. Het practicum biedt diverse en complete innovatieve (leer)mogelijkheden om de monteur van de toekomst op het gebied van klimaattechniek op te leiden. Bij Binnenklimaat Nederland zijn fabrikanten, leveranciers en dienstverlenende organisaties van ventilatie- en filtersystemen, lucht- en klimaattechnologie aangesloten.

Realistische praktijkinstallaties

Nico van Leeuwen, Business Developer bij ROVC: “We zijn heel trots om het Vakcentrum Binnenklimaattechniek voor de utiliteit te openen. Samen met onze partners en met behulp van een SLIM-subsidie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een subsidie vanuit de provincie Gelderland (Onderwijs & Arbeidsmarkt) hebben we een uniek totaalaanbod gerealiseerd rondom drie verschillende luchtbehandelingskasten, ieder met een andere techniek. Naast realistische praktijkinstallaties zijn er ook losse panelen waar cursisten kunnen inzoomen op de werking van individuele componenten. Met de totaliteit van dit aanbod bieden we complete en zeer realistische leerlijnen met uitgebreide practica op het gebied van luchtbehandeling, luchtdistributie en gebouwautomatisering. Hiermee vervullen we een sleutelrol in het verbeteren van het binnenklimaat in Nederland en zeker ook de energietransitie. We kijken ernaar uit om samen met Binnenklimaat Nederland onze cursisten alle relevante kennis en ervaring mee te geven wat betreft klimaattechniek, luchtbehandeling, elektrotechniek, gebouwbeheersystemen en waterzijdige regelingen.”

Remi Hompe, directeur bij Vereniging Binnenklimaat Nederland: “Een gezond binnenklimaat overal, altijd én voor iedereen, dat is ons doel. Om dit te bereiken, zijn monteurs en installateurs met kennis van zaken onmisbaar. Om te voorzien in de toenemende vraag zullen we de komende jaren een groot aantal nieuwe mensen verwelkomen én opleiden. Bovendien vraagt de constante innovatie op het gebied van binnenklimaat om steeds meer kennis en vaardigheden van installateurs en gebouwbeheerders. Met de opening van het Vakcentrum Binnenklimaattechniek spelen we hierop in. Dit vakcentrum is de eerste plek waar een volledig totaalaanbod beschikbaar is van praktijktrainingen op het gebied van klimaattechniek. We zijn erg blij om samen met het ROVC voorop te lopen als totaalpracticum voor de klimaattechniek om zo het vakgebied op deze manier naar een hoger niveau te tillen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.