fbpx
Nieuws

Publiekscampagne voor OK CV

Dit najaar start een consumentencampagne rondom OK CV. Het ketelkeurmerk van Uneto-VNI, VFK en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, moet consumenten verleiden een Energie Service Specialist in de arm te nemen die het ketelonderhoud verzorgt. De campagne moet tot meer bewustwording en actie bij consumenten leiden, maar ook meer installateurs verleiden om aanbieder te worden van OK CV.

OK CV

Service Specialist

OK CV bestaat sinds 1 januari van dit jaar. Via een structuur van opleiding en kwaliteitsborging moet het label consumenten aansporen meer werk te maken van een veilige en energiezuinige gasinstallatie. OK CV moet de vakkundige installateur helpen in het borgen van zijn kwaliteit. Monteurs moeten worden opgeleid tot Energie Service Specialist, en het label waarborgt bijvoorbeeld kalibratie van meetapparatuur, en centrale opslag van onderhoudsdata van cv-ketels. Het label is weliswaar vrijwillig, maar de initiatiefnemers hopen dat OK CV een opmaat kan zijn naar een verplichte inbedrijfstellingskeur.

Géén onderhoudscontract

Centraal in de boodschap staat nut en noodzaak van periodiek onderhoud. Bijna de helft van alle cv-ketels in Nederland heeft geen onderhoudscontract, het overgrote deel hiervan is particulier eigendom. Hoe de campagne vorm krijgt, kan de branchevereniging nog niet melden. Uneto-VNI gaat hierin samenwerken met onder meer Milieu Centraal. Doelstelling is om eind dit jaar 250 installateurs aan OK CV te verbinden. Op dit moment zijn 125 installatiebedrijven OK CV aanbieder.

Klik hier voor een overzicht van veel gestelde vragen rondom OK CV.

 

2 reacties op “Publiekscampagne voor OK CV

 1. frits rademakers schreef:

  nou even dit: ik heb nog wel wat foto’s van schoongemaakte ketels door VNI leden
  die zijn niet echt erg fris en met fris bedoel ik het onderhouds werk. verkeerd om aangesloten rookgas en lucht toevoer zeer dubieuze gasleiding aanleg enz.
  het OK cv label laat me niet lachen, en dat word bepaald door het VNI. een voetbal fanclub dat is het VNI, willen van installateurs geld los peuteren doormiddel van het uitgeven van cursussen voor veel geld , die hebben de arrogantie om te zeggen dat je niet over voldoende vakkennis beschikt als je je aan meld voor CV OK, heb ik het over
  diploma gasfitter/waterfitter vakdiploma centraal verwarmings bedrijf en patroon loodgieters 4 echte diploma’s en 40 jaar ervaring Ik heb inmiddels mijn lidmaatschap opgezegd voor de 2 e keer , jammer dat de Sterkin en de SEI. hier niet wat meer aan hebben gedaan.
  Heel veel VNI leden beschikken niet over de juiste vakdiploma s wordt ook door niemand enige controle op uitgevoerd, contributie betalen en je bent lid, voor een klein bedrijf 1 to 4 man rond de € 750… 1000,00 per jaar naar rato omzet, grote bedrijven enkele duizenden euro s . naar mijn inzien gewoon diefstal sorry hoor
  Oud lid Frits Rademakers

 2. Eddy Buiting schreef:

  Heer Rademakers,
  Redactie heeft uw commentaar bewerkt. Kritiek mag, moet, maar hou het genuanceerd, fatsoenlijk en verschoond van schuttingtaal. Installatie.nl is een podium zijn waar iedere professional zijn mening, visie, kwijt kan. Omwille van deze -mijn inziens simpele- spelregel heb we uw reactie bij dit verhaal zelfs compleet verwijderd. Voel u vrij om inhoudelijk te reageren. Dat draagt wél bij aan een discussie en een betere sector. http://www.installatie.nl/nieuws/installateur-buitenspel-bij-verduurzaming/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.