fbpx
Nieuws

Tado komt ook met zoneregeling

Ook slimme thermostaat aanbieder Tado komt met de mogelijkheid om meerdere verwarmingszones in een woning te maken. Hiervoor komt de aanbieder van thermostaten met een programma van radiatorknoppen, die via wifi communiceren met de aansturing van de HR-ketel. Dit is eenzelfde techniek zoals deze nu al bestaat bij de Evohome van Honeywell. Daarnaast gaat de fabrikant van slimme thermostaten het ook mogelijk maken dat meerdere thermostaten met elkaar kunnen communiceren, zodat in één woning meerdere stookzones gecreëerd kunnen worden.

Installateurs moeten nog wel even wachten op deze toevoeging; de verwachting is dat deze in het derde kwartaal van 2016 op de markt komt, zo kondigt Tado aan op de beurs IFA in Berlijn. Voor de introductie zoekt Tado nog wel testers die het product in een bèta-versie willen gaan testen. De additionele thermostaat komt in november dit jaar beschikbaar.

De slimme thermostaat neemt een enorme vlucht. Hoewel exacte cijfers ontbreken hebben, schaffen steeds meer consumenten slimme thermostaten met apps die onder meer afstandbediening van de verwarmingsinstallatie mogelijk maken. Een slimme thermostaat die via opentherm met een modulerende ketel communiceert kan bijdragen aan een betere energieprestatie. Vanaf eind september wordt het leveren van een energielabel voor cv-ketels verplicht.

In het komende nummer van vakblad Installatie en Sanitair een groot overzicht van beschikbare slimme thermostaten.

 

3 reacties op “Tado komt ook met zoneregeling

 1. Roy schreef:

  Ik ben benieuwd hoe dit systeem gaat presteren,
  er zijn al veel fabrikanten geweest die het evohome systeem van Honeywell proberen te evenaren, maar er is er nog geen één in de buurt gekomen.
  Waarschijnlijk ook doordat Honeywell al aan aan zijn 3e generatie toe is en al heel wat ervaring verder dan andere fabrikanten.

 2. […] radiatorthermostaten, die op een bestaand radiatorventiel geschroefd kunnen worden. De komst werd vorig jaar al aangekondigd. De radiatorknoppen zijn via een zogeheten ‘bridge’ met de router verbonden, waarna de […]

 3. Bastiaan schreef:

  Is dit inmiddels al beschikbaar ?
  Dat je meerdere thermostaten met elkaar kunt verbinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.