fbpx
Nieuws

Remeha opnieuw op overnamepad

Ketel- en warmtepompfabrikant Remeha neemt activiteiten en mensen van Entras over. Deze verduurzamer van vastgoedprojecten werkte al met Remeha samen in het concept Klimaat@Home.

Entras is een bedrijf dat verduurzaamheidstrajecten in de vastgoed begeleidt en realiseert. Het bedrijf blijft wel als zelfstandige organisatie bestaan. Door de overname van het personeel en een deel van de werkzaamheden, verstevigt Remeha haar positie in Klimaat@home. Dit concept bestaat verder bestaat uit Geotherm, specialist in zonnepanelen en warmte en koude-opslag en ventilatiespecialist Brink.

Nieuwbouw duurzaam

Klimaat@home levert kant en klare verduurzaming aan grote bouwers, inclusief advies, techniek, exploitatie en prestatiegarantie. Fabrikanten hebben, of participeren vaker in dit soort bedrijven. Zo is Klimaatgarant een zusterbedrijf van warmtepompfabrikant Itho Daalderop, en participeert Nathan, importeur van Alpha Innotec in Warmte van morgen, een samenwerking met Vaanster. Dergelijke concepten ontzorgen projectmatige bouwers en installateurs, en geven prestatiegaranties. Aan de andere zijde weten fabrikanten hun producten in een vroeg stadium voorgeschreven te krijgen.

Meer overnames

Remeha is steeds meer actief in de warmtepompen. Zo heeft de Apeldoornse ketelfabrikant vanuit het Franse zusterbedrijf DE Dietrich eigen warmtepompen op de markt gebracht. Dit bedrijf is net als Remeha onderdeel van de BDR Thermea-groep, waarvan de hoofdzetel ook in Apeldoorn huist. Sinds twee jaar is Remeha ook eigenaar van Techneco, waarmee het bedrijf ook kennis van bodemgebonden en hybride systemen in huis heeft gehaald. Meest concrete voorbeeld hiervan is de Elga Ace, de hybride die sinds vorig jaar op de markt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.