Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouw met prestatiegarantie en financiering

Een samenwerking tussen Brink, Entras, Remeha, Geotherm en Ista: met het totaalconcept Klimaat@home wordt de werking, instandhouding, afrekening en financiering van de installatietechniek in nieuwbouwwoningen onder één dak gebracht.

Ketensamenwerking en ketenintegratie vormen de sleutelwoorden van Klimaat@home. Het doel van de samenwerkende partijen is om woningen in nieuwbouwprojecten te voorzien van duurzame techniek met ontzorging over de gehele technische levensduur. Het concept ontzorgt bouwers, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties die in hun projecten aan eisen als NOM, BENG, EPV en energieneutraal moeten voldoen.

Met het totaalconcept verduurzamen de partijen in dit samenwerkingsverband de gehele energievoorziening in woningen, inclusief de financiering als de opdrachtgever dat wenst. Zij bieden daarvoor een klimaatsysteem aan dat bestaat uit een warmtepompsysteem met lagetemperatuurverwarming, gebalanceerde ventilatie en zonnepanelen.

Heldere rolverdeling

In deze samenwerking neemt Entras, onderdeel van DWA, de conceptontwikkeling en financiering voor zijn rekening. Remeha engineert het klimaatsysteem en verzorgt de levering en installatie van de bronnen, de warmtepompen en de vloerverwarming. Brink klimaatsystemen is verantwoordelijk voor levering en installatie van de ventilatie en Geotherm levert en installeert de zonnepanelen. Als de opdrachtgever het concept volledig wil outsourcen dan is Ista binnen dit consortium verantwoordelijk voor de maandelijkse afrekening, het beheer en de eerstelijns service, maar ook voor 10 of 25 jaar instandhouding van de installaties. Klimaat@home kan het concept voor praktisch elk type nieuwbouw leveren; laagbouw, gestapelde woningen en gebouwen waarin utiliteit en wonen samenkomen.

Aanspreekpunt en dienstverlener

Bouwbedrijven, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties hebben aan Klimaat@home een adviseur en uitvoerende partij die hen alle werk uit handen neemt op het gebied van duurzame energievoorziening. Klimaat@home fungeert daarnaast als aanspreekpunt voor eindgebruikers en het neemt de financiële dienstverlening rond de verduurzaming op zich. Voor opdrachtgevers betekent dit concept dat zij minder hoeven te investeren, omdat meerkosten in de financiering worden meegenomen.

10 of 25 jaar instandhouding

Bewoners van koopwoningen die over Klimaat@home beschikken, krijgen de mogelijkheid om de installaties te kopen of te leasen. Zij kunnen kiezen voor instandhouding van de systemen voor 10 of 25 jaar. Dit is inclusief vervanging, onderhoud en garanties. Hiermee garandeert Klimaat@home een goede werking van de geleverde installaties. In huurwoningen geldt een instandhouding van 25 jaar.

Meer concepten

Klimaat@home is niet het eerste woningconcept dat op een dergelijke manier werkt. Zo kennen we reeds Klimaatgarant van Itho Daalderop en Warmtevanmorgen.nu, waarin de techniek van Nathan zit verwerkt. In HEO werken onder meer Atag, Jaga, Duco, Kingspan en Ubbink samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant