fbpx
Nieuws

Er ligt een grote renovatieopgave tot 2050. “Zoals we de bouw nu hebben georganiseerd krijgen we dat niet voor elkaar. We moeten echt meer integraal samenwerken”, zegt Carl-peter Goossen, directeur en ontwerpmanager bij Bouwnext en voorzitter van vereniging DNA in de Bouw in de aanloop naar de beurs Renovatie 2018, die van 23 tot en met 25 mei wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

De beurs wil antwoorden geven op de vraag hoe het renoveren van woningen en kantoren sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker kan. Bezoekers van Renovatie zijn op zoek naar praktische oplossingen en direct toepasbare kennis. De beurs is daarbij meer dan een verzameling stands. Elke dag is er een uitgebreid programma aan workshops, seminars en lezingen.

Woonlastenneutraal

Goossen is binnen het Europese project AZEB (Affordable Zero Enery Buildings) op zoek naar methodes om betaalbaar energieneutraal te bouwen en te renoveren. “In het renoveren hebben we echt iets nodig om het betaalbaar te krijgen. Liefst woonlastenneutraal.” Hij houdt hierover een presentatie op de openingsdag, woensdag 23 mei.

Bezoekers

Renovatie wordt voor de zevende keer gehouden. Tijdens de vorige editie bezochten zo’n 5200 professionals de beurs. Zij bestonden voor 75 procent uit aannemers, installatiebedrijven en specialistische renovatie- en onderhoudsbedrijven. Ook ontwerpers, adviseurs en andere voorschrijvers namen graag een kijkje; ook bij de vele inhoudelijke programma’s die de beurs biedt. Daarnaast werd Renovatie goed bezocht door gebouwbeheerders en –eigenaren, zoals woningbouwcorporaties, VvE’s, gemeenten, scholen en zorginstellingen.

Voorregistratie voor Renovatie 2018 is gratis tot en met 22 mei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.