fbpx
Nieuws

SHK: vooral groot sanitairaanbod

De SHK in Essen, van 6 t/m 9 maart 2018 is met 570 standhouders uit 18 landen flink groter dan de VSK, maar weer een fractie van de tweejaarlijkse ISH in Frankfurt. Voor Nederlanders is met name het sanitairaanbod groot. Wie op de VSK de badkamers miste, komt hier rijkelijk aan zijn trekken.

De accenten liggen dit jaar onder andere op digitale en energie-efficiënte oplossingen voor sanitair, verwarming en luchtbehandeling. De sanitairbedrijven zijn zichtbaar in hal 6, 9, 10, 11 en 12, waaronder de grote Duitse aanbieders als Villeroy & Boch, Grohe, Duravit en Hansgrohe. Een trend is de ontwikkeling van de badkamer tot welzijnsoase: Natuurlijke materialen, warme kleuren en woonaccessoires verbeteren de verblijfskwaliteit. Ook de levensloopbestendigheid van de badkamer is een belangrijk thema, zonder in te boeten aan comfort.

Welke fabrikanten presenteren zich in Essen? Hier de catalogus.

Duurzaam

SHK trekt 48200 bezoekersDe verwarmingsindustrie presenteert zich in hal 1, 2 en 3. Ook hier digitale oplossingen, met ook de Duitse koplopers als Viessmann, Vaillant en Bosch als grote publiekstrekkers. De verwachting is dat, in tegenstelling tot de VSK, hier meer te zien is dan enkel warmtepompen. In Duitsland is de belangstelling en de markt voor andere duurzame oplossingen, zoals biomassa en zonthermische oplossingen, nu eenmaal groter. Net als in Nederland hier ook veel oog voor hybride oplossingen in combinatie met de vertrouwde gasgestookte installatie. Op de SHK ook volop ruimte voor luchtbehandelings- en ventilatietechniek, koeltechniek, leidingen en componenten voor het waterleidingnet, en installatietechniek. Er is meer keuze aan gereedschap en technische uitrusting.

Speciaal voor Nederlanders

Op woensdag vindt de België/Nederland-dag plaats. Dan bieden veel standhouders informatie in het Nederlands aan met meertalig personeel. Op dinsdag en vrijdag is er speciale aandacht voor monteurs met programmapunten en voordrachten van de branchevereniging SHK NRW. Verder geven experts tijdens hun planningsforum in hal 2 dagelijks informatie over actuele thema’s voor de branche. Met de Azubi-lounge, waar de makers van morgen vandaag al contacten kunnen leggen, lokt de vakverenging scholieren en leerlingen in de branche.
Meer informatie/tickets: www.shkessen.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.