fbpx
Nieuws

Spirotech stapt in expansievaten

Spirotech neemt het Oostenrijkse familiebedrijf EDER over. Dit bedrijf produceert onder meer expansievaten. Daarmee vergroot de Helmondse appendagefabrikant, bekend van onder meer de vuil- en luchtafscheiders, haar technische kennis en ervaring op het gebied van drukbehoud in HVAC-installaties.

De familiebedrijven werkten al langer samen. Vanaf 1 januari 2022 worden alle drukbehoudactiviteiten en circa 90 medewerkers van EDER Heizung (serviceverlening) en Anton EDER (productie en verkoop) onderdeel van Spirotech. Het Oostenrijkse EDER levert onder de merknaam Elko onder meer expansievaten en vacuümontgassers. Spirotech verbreedt hiermee het aanbod; EDER krijgt toegang tot het wereldwijde netwerk van de Helmondse appendagespecialist. “Verder leveren het complementaire productportfolio, de schaalvergroting en integratie van beide organisaties interessante synergievoordelen en groeikansen op”, zegt Spirotech in een verklaring.

De productie van het Spirotech-assortiment is en blijft gehuisvest in Helmond en wordt hier de komende jaren uitgebreid. Ook in Oostenrijk wordt geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.