fbpx
Nieuws

Streep door ISH, beurs gaat digitaal

De grootste en belangrijkste installatievakbeurs van Europa, de tweejaarlijkse ISH, gaat in fysieke vorm niet door. De beurs gaat vanwege het Covid-19 in 2021 volledig online plaatsvinden. De ISH wordt van 22 tot 26 maart 2021 gehouden.

De ISH is de belangrijkste internationale vakbeurs voor de installatiebranche. De vijfdaagse beurs in Frankfurt is normaliter goed voor 200.000 bezoekers en 2500 standhouders, verdeeld over tientallen hallen. Op het event tonen alle grote bedrijven uit de branche hun plannen voor de komende twee jaar. De ISH trekt duizenden bezoekers uit Nederland. Dit zijn vooral installatiebedrijven, groothandelvertegenwoordigers en toeleverende industrie.

Aanvankelijk koos de beursorganisatie voor een hybride vorm: wel een fysieke beurs, maar in combinatie met online componenten. Daar komt de organisatie nu van terug. De huidige ontwikkelingen rond de Covid-19 pandemie, nieuwe reisrestricties en de twijfel bij standhouders en bezoekers, hebben de organiserende Messe Frankfurt doen besluiten een streep te zetten door het fysieke event, meldt Wolfgang Marzin, CEO van Messe Frankfurt. De beslissing wordt gesteund door alle stakeholders in de beurs, waaronder de vakorganisaties in Duitsland. Een aantal grote bedrijven had zich al teruggetrokken van deelname.

Digitaal event

Messe Frankfurt wil een volledig online event neer gaan zetten, waarbij de deelnemers via digitale portals in contact kunnen komen met de bezoekers. Dit virtuele platform gaat de komende maanden worden gebouwd. Naast de mogelijkheden voor productpresentaties gaat de Messe Frankfurt live-streams bouwen, en mogelijkheden bieden om te chatten en videogesprekken te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.