fbpx
Nieuws

T4 nieuwe Honeywell-thermostaat

Honeywell komt met een nieuwe serie universeel toepasbare kamerthermostaten. De T4 komt als basis-thermostaat op de markt, naast de ‘slimme’ connected modellen zoals de nieuwe Lyric, Round Connected en Evohome. In de nieuwe T4 serie hanteert Honeywell drie modellen; de gewone T4 is een standaard bedrade versie voor aan/uit-toepassing. De T4M is de de OpenTherm-variant voor modernere modulerende HR-ketels. De T4R is de draadloze variant van de eerste twee types. Deze thermostaat heeft dezelfde ketelmodule als de draadloze Lyric T6, en kan in de toekomst worden opgewaardeerd tot een met een app te bedienen slimme thermostaat. De bedrade versies hebben een consumentenadviesprijs van  €149,  de draadloze € 199.

De T4, die alle opties hebben van een moderne, programmeerbare klokthermostaat, werken met elk verwarmingssysteem, elke cv-ketel, pomp en zonekleppen. De thermostaat mikt op door de eenvoudige montage op de vervangingsmarkt.

3 reacties op “T4 nieuwe Honeywell-thermostaat

 1. HansB schreef:

  Via mijn installateur okt 20 gekocht bij Warmteservice. Thermostaat lijkt niet goed te werken. Wanneer handmatig de temperatuur wordt verhoogd staat de gemeten temperatuur binnen 10 sec op de gewenste temperatuur terwijl de ketel nog maar net is aangeslagen. Ingeleverd bij Warmteservice en een vervangend exemplaar gekregen. Die doet hetzelfde. Klachten bij Honeywell / Resideo lijken geen effect op te leveren. Uiteindelijk maar een andere thermostaat gekocht. Na 3 maanden heeft onze installateur de twee thermostaten eindelijk via Wamteservice terug betaald gekregen. Honeywell / Resideo heeft niets aangegeven wat de oorzaak is van de problemen.

  • Luc schreef:

   Hallo,

   Ik zie net dat ik niet alleen ben met de problemen van de T4R van Honeywell. (zie HansB)
   Er is iets heel raar mee aan de hand. De omgevingstemperatuur neemt gewoon de gevraagde temperatuur over. En gaat niet meer weg van dat cijfer, ook al daalt de omgevingstemperatuur.
   De installateur is vandaag een volledige nieuwe set komen installeren (zender/ontvanger) en die doet helaas net hetzelfde.
   Er is effectief iets mee aan de hand. Jammer, er zal niets anders opzitten dan terug naar een ander (oud?) merk te gaan.

 2. ringo schreef:

  vorige thermostaat week 5graden af volgens verhuurster was niet erg maar was al iets meer aan de hand , is vervangen door een t4. hij klikt wel veel maar voor een graad omhoog laat hij de ketel ook nie goe branden moet echter nog hoger zetten. combinatie in een koud huis is de thermostaat waardeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.