fbpx
Nieuws

Thermostaat stuurt ook verlichting aan

Thermostaat stuurt ook verlichting aan

De Toon van Eneco, op dit moment de meest verkochte slimme thermostaat, krijgt uitbreidingen. Dit najaar kan ook verlichting met het apparaat worden aangestuurd.

 

 

Aan het einde van dit jaar zullen er 100.000 Toons verkocht zijn in Nederland, zo meldt Eneco. De slimme thermostaat is begin 2012 geïntroduceerd, en is voorbehouden aan klanten van de energieleverancier. Met het apparaat kan onder meer de thermostaat op afstand worden bediend. Nieuw is de productkoppeling van Toon met Philips Hue, de lichtinnovatie van Philips waarmee de favoriete lichtinstellingen van het LED-licht via de smartphone of de tablet kunnen worden bediend. Toon is de eerste thermostaat in Nederland waarmee het binnenkort ook mogelijk is om de Philips Hue te bedienen. Ook zal Eneco in november met een versie komen die geschikt is voor stadsverwarming. Begin 2015 wordt de koppeling verwacht met zonnepanelen, zodat ook zelf opgewekte energie wordt meegenomen in de monitoring van het stroomverbruik.

 

KetelComfort

Deze zomer breidde de thermostaat al uit met de optie om het energieverbruik met vrienden te delen, en apparaten met elkaar te vergelijken. Ook introduceerde Eneco Toon KetelComfort. Hiermee kan de energiemaatschappij op afstand storingen van de ketel constateren, en in veel gevallen telefonisch met de klant het probleem verhelpen.

Ook heeft Eneco slimme stekkers op de markt gebracht waarmee het stroomverbruik van specifieke apparaten te monitoren en aan en uit te schakelen; een led-ring verandert van kleur bij stijgend verbruik. Bewoners kunnen zo sluipverbruik voorkomen. Onderzoek van Eneco onder gebruikers laat zien dat gemiddeld genomen 10 procent energie wordt bespaard door de slimme thermostaat. 

Eneco werkt aan meerdere features voor Toon, één van de eerste slimme thermostaten in Nederland. Te denken valt aan koppeling met inbraakalarm, en meting van luchtkwaliteit, zoals CO2.

 

Open API

toonTot nu toe ontwikkelde Eneco de nieuwe functionaliteiten van Toon exclusief met haar Nederlandse partners Quby en Pro drive. Eneco gaat nu meerdere co-creatie initiatieven opstarten waardoor ontwikkelaars, designers en klanten hun ideeën over Toon kunnen delen en ontwikkelen. Om het voor hen eenvoudiger te maken om zelf apps voor Toon te ontwikkelen, stelt Eneco de API van de slimme thermostaat open voor iedereen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.