fbpx
Nieuws

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat strenger optreden tegen installateurs die zonder de benodigde papieren koel- en vriesinstallaties in winkels aanleggen.

Installatiebedrijven die werken met f-gassen moeten beschikken over een BRL 100-certificaat, maar de ILT komt nog vaak koelinstallaties in winkels tegen die door niet-gecertificeerde installateurs zijn geïnstalleerd. “Bij de ILT is gebleken dat veel winkels er niet bij nadenken dat het installatiebedrijf gecertificeerd moet zijn. In de praktijk gaat de winkelier af op aanbiedingen via mond-tot-mond reclame of internet”, aldus de toezichthouder.

Kwaliteitsborging

Koel- en vriesinstallaties die niet door een erkend bedrijf zijn geïnstalleerd en onderhouden, zijn niet voorzien van officiële logboeken. Daardoor is niet na te gaan of de installateur de juiste handelingen heeft verricht.

De toezichthouder legt installateurs een dwangsom op van 3.000 euro voor iedere keer dat het betreffende bedrijf in de fout gaat. De winkeliers die geen gebruik hebben gemaakt van een erkende installateur, moeten deze installaties opnieuw in bedrijf laten stellen door een erkend installatiebedrijf. De ILT werkt bij controles samen met de omgevingsdiensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.