fbpx
Nieuws

Trainingslocatie Intergas in Utrecht geopend

Hybride warmtepompen in trainingscentrum Intergas.

Het Intergas Xperiencecentrum is op 1 februari geopend. Met de centraal in Nederland gelegen trainingslocatie wil het bedrijf jaarlijks 2000 monteurs gaan scholen, vooral op het gebied van hybride warmtepompen.

Een vertegenwoordiger van het Amerikaanse moederbedrijf Rheem verrichtte in aanwezigheid van klanten en relaties de opening.

Hybride warmtepompen

Het trainingscentrum, op industrieterrein Lage Weide (Computerweg 24) heeft drie verdiepingen. Een kantoorgedeelte, een uitgebreide showroom met vergaderruimten en een trainingsverdieping. De trainingsverdieping bevat twee grote klaslokalen met in totaal 12 werkende cv-ketel en warmtepompinstallaties. Installateurs kunnen hier getraind worden bij het monteren en in bedrijfstellen van hybride warmtepompen. Ook kunnen cv-ketel trainingen gegeven worden. Mogelijk worden in de toekomst ook gerichte trainingen en opleidingen aangeboden, zoals F-gassen of waterzijdig inregelen.

Het trainingscentrum is in enkele maanden gerealiseerd. Bos Installatiewerken uit Utrecht heeft de installatietechniek in het pand, waaronder de trainingsopstellingen, gerealiseerd.

Tot dusver traint Intergas installatiemonteurs vooral vanuit haar fabriek in Coevorden. De afstand naar Drenthe was voor veel monteurs toch wel een drempel. Met dit nieuwe trainingscentrum weet de verwarmingsfabrikant haar trainingscapaciteit te verdubbelen.

Showroom

In de showroom is naast alle gasgestookte, hybride en all-electric toestellen ook een stilteruimte ingericht waarin de geluidsproductie van de buitendelen kan worden ervaren. Ook kan met behulp van 3D-brillen een wandeling gemaakt worden door de fabriek in Coevorden.

Op dit moment kampt de installatiebranche met een groot tekort aan monteurs. Ook bestaande cv-monteurs moeten bijscholing krijgen om goed met warmtepomptechniek te kunnen werken. De klaslokalen voor trainingen zitten op dit moment overvol. Ook is er veel vraag naar F-gassen training; deze certificering moet een installatiemonteur hebben wanneer hij split-warmtepompen in bedrijf stelt. Voor monoblock-warmtepompen hoeft dit niet.

De productie van hybride warmtepompen gaat fors omhoog. Lees hier in ons dossier hoe Nederlandse fabrikanten denken over de groei van deze markt. Ander wapenfeit: Intergas is gestart met het uitleveren van de nieuwe Xtend-hybride aan een aantal geselecteerde installateur. Vanaf het tweede kwartaal ligt de nieuwe hybride van Intergas bij de groothandel in het schap.

3 reacties op “Trainingslocatie Intergas in Utrecht geopend

  1. Theo Fridt schreef:

    Dit is een top lokatie ikben al 70 jaar ik plaats nog veel integas ketels ik kan het niet laat maar ik plaats aleen maar integas ketels

  2. E. Schothorst schreef:

    Allemaal leuk ik heb een offerte laten doen bij de instalateur ik wil graag een nieuwe cv ketel van intergas met een warmtepomp de cv ketel is geen probleem zou binnen 3 weken kunnen de warmtepomp word begin 2024 dan hebben we het over een Daikin warmtepomp mischien heeft hij nog nooit van Xtend-hybridepomp gehoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.