fbpx
Nieuws

Trimble neemt Stabiplan over

Het Amerikaanse Trimble neemt Stabiplan over. Het softwarebedrijf uit Bodegraven, dat sinds 1990 in heel Europa actief is, brengt onder meer de BIM-concentbibliotheek MEPcontent en Stabicad op de markt. De overname van Stabiplan verbreedt Trimble’s aanbod van bouwoplossingen voor MEP aannemers en engineers die automatische kostencalculatie, projectmanagement, modellering, detaillering, layout en constructie mogelijk maken. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

BIM en 3D software

De producten van Stabiplan bevatten Stabicad software en de BIM-contentbibliotheek MEPcontent. Stabicad is een 3D CAD/CAE-softwareoplossing voor Revit en AutoCAD, die ontwerp, tekening en engineering berekening/analyse integreert en workflows van engineering tot constructie ondersteunt. MEPcontent.com is een open online BIM-bibliotheek voor MEP aannemers en engineers in Europa. Met MEPcontent kunnen MEP engineers en aannemers technisch nauwkeurige modellen en tekeningen leveren met fabrikantspecifieke content, zodat een model uniforme en nauwkeurige informatie bevat voor fabricage en documentatie.

Synergie

Stabiplan heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Roemenië. “De kerncompetentie van Stabiplan in CAD/CAE en BIM-ontwerpsoftware en content voor MEP aannemers en engineers breidt Trimble’s huidige portfolio voor de Europese MEP aannemer uit”, aldus Gijs Willem Sloof, algemeen directeur van Stabiplan. “Deze overname stelt ons in staat om onze hoogwaardige oplossingen verder te ontwikkelen met de middelen van Trimble en deze oplossingen aan te bieden op een wereldwijde schaal. Samen met Trimble blijven we uitgebreide BIM-oplossingen ontwikkelen om een betere samenwerking tussen onze afnemers en hun klanten mogelijk te maken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.