fbpx
ISH 2021

Twee nieuwe designerseries voor Duravit

Badkamerfabrikant Duravit komt dit jaar met twee nieuwe designerseries. Topontwerper Philippe Starck ontwierp White Tulip voor het merk. De Belgische designer Bertrand Lejoly tekende voor instapserie D-Neo.

Dit is deze week te zien op de digitale variant van de Duitse vakbeurs ISH. Deze beurs is traditiegetrouw het toneel van de grote introducties van de grote Duitse sanitairfabrikanten.

Design voor de kleine beurs

D-Neo is een nieuwe, complete badkamercollectie voor de onderkant van het middensegment. En dat past prima in de trend dat individueel design een stuk goedkoper gaat worden. D-Neo is een nieuwe tijdloze, universele serie voor een brede doelgroep die in vier stijlen wordt gepresenteerd: Minimalistic (strak, veel zwart/wit) Monochrom (modern), de natuurlijke/gezinsstijl Boho en een kleurrijke  Pop-variant. De serie bestaat uit keramiek, herkenbaar aan het dunne opstaande randje, meubels (13 oppervlakken), toiletten, kranen en baden (zowel in acryl als solid surface). Wat opvalt zijn de asymmetrische oplossingen, afgeronde hoeken in keramiek en meubels en de open schappen. De wastafels zijn ovaal of rond verkrijgbaar en onderstrepen. D-Neo is divers, en heeft voor elke designsmaak wel wat. Nu Duravit zelf kranen produceert, heeft Lejoly ook bijpassende armaturen ontworpen.

Een nieuwe Starck-serie

Duravit heeft komt ook met een complete serie van de hand van de Philippe Starck. De Franse topontwerper heeft sinds de jaren ’90 van vorige eeuw al een handvol badkamerseries voor Duravit ontworpen. Een aantal daarvan zijn echte badkamerklassiekers geworden. De nieuwe serie, dit jaar in de showrooms, heet White Tulip. In zowel meubels als keramiek komt het organische silhouet van een bloeiende tulp terug, oftewel licht naar buiten lopende randen (zie foto’s hieronder)

De serie heeft zowel strakke als landelijke varianten. Kenmerkend detail zijn de ringen, die als handgrepen dienen. De meubels zijn in vijf kleuren beschikbaar, en ook in massief noten of eikenhout. Blikvangers zijn de vrijstaande wastafels, die Starck al eerder voor Duravit ontwierp, en een rond vrijstaand bad, allemaal voorzien van de karakteristieke randjes.

Dit keer heeft Starck ook de kranen voor Duravit ontworpen. Ze vallen op door de geribbelde knop en de organische uitloop. De vorige kranen die bij de Starck series hoorden werden nog gemaakt door Hansgrohe.

Nieuwe spoeltechniek

De Duitse sanitairgigant heeft ook haar spoeltechniek aangepakt. Na de introductie van de randloze toiletten, enkele jaren geleden, is er ook gekeken hoe er met een dubbele, roterende spoeling vanuit twee spoelgaten effectiever gespoeld kan worden. Door de nieuwe techniek, die HygieneFlush heet, hoeft er nog met maximaal 4,5 liter grote spoeling gespoeld te worden; en dat is al een kwart minder dan de standaard. Duravit is niet de eerste die haar toiletpotten aanpast. Ook onder meer Villeroy & Boch, Geberit en Laufen hebben het ontwerp van hun keramiek aangepast met modernere spoeltechnieken, zodat er hygiënischer, maar ook met minder water gespoeld kan worden. De nieuwe techniek bij Duravit wordt toegepast op de ME by Starck, maar zal straks op alle series worden toegepast. Toiletten worden ook voorzien van een nieuwe antibacteriële glazuurlaag.

Geurafzuiging

Duravit heeft ook eigen inbouwreservoirs, DuraSystem. Nieuwtje op dat vlak is dat Duravit net als marktleider Geberit nu ook een systeem heeft met geurafzuiging. Maakt Geberit gebruik van een koolstoffilter; de geurafzuiging van Duravit wordt met een t-stuk aan gesloten op de afvoer van het toilet. De ventilator met zes standen is voorzien van een terugslagklep zodat eventuele stank uit de afvoer niet terug kan. De nalooptijd kan variëren van 0 tot 3 minuten.

Levenslange garantie

Ander nieuws is dat Duravit levenslange garantie gaat geven op keramiek. Mocht later een materiaal, fabricage- of constructiefout worden ontdekt, dan kan een claim worden ingediend bij de dealer waar het keramiek is gekocht. In het geval van een garantieclaim draagt ​​Duravit de kosten voor de vervanging, installatie en verwijdering van het betreffende product. De garantie geldt direct voor meer dan 20 keramiekseries.

Al het badkamernieuws van de ISH vind je op onze verzamelpagina. Mis ook niets door je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.